Αυθεντική συνταγή για τέλειο & ελαφρύ τιραμισού

Εχοντας ταξιδέψει στην Ιταλία από πολύ μικρή ηλικία και με θεία βέρα Ιταλιάνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι μυημένη στις αυθεντικές γεύσεις της γειτονικής χώρας.

Μπορεί να έχω δοκιμάσει ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη, να έχω λατρέψει τη ρόκα και το προσούτο, να έχω υιοθετήσει τη συνήθεια «Spaghetti Al Pesto», αλλά ένα από τα αγαπημένα μου λοιπόν γλυκά έχει τις ρίζες του εκεί και αυτό δεν είναι άλλο από το τιραμισού (tiramisú).

Για όσους δεν το έχετε δοκιμάσει, το τιραμισού είναι ένα κλασικό δροσερό ιταλικό γλυκό, που έχει χαρακτηριστική πλούσια κρεμώδη υφή, έντονο άρωμα εσπρέσο χάρη στα μπισκότα σαβαγιάρ που είναι βουτηγμένα σε αυτόν τον καφέ και γεύση από κακάο, με το οποίο και γαρνίρεται.

Ο τόπος που ανέδειξε τον συγκεκριμένο πειρασμό είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν, ότι «πατρίδα» του είναι η Τοσκάνη, ενώ άλλοι το Τρεβίζο, κοντά στη Βενετία.

Δείτε την αυθεντική ιταλική συνταγή στο BOVARY.GR.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ