Η Ελενα Ακρίτα δημοσιεύει φωτογραφίες με τον πατέρα της, Λουκή, και την ίδια σε μικρή ηλικία - iefimerida.gr

Η Ελενα Ακρίτα δημοσιεύει φωτογραφίες με τον πατέρα της, Λουκή, και την ίδια σε μικρή ηλικία

npd
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορμώμενη από τη Γιορτή του Πατέρα, η Έλενα Ακρίτα κατάφερε να συγκινήσει το κοινό της στο Facebook με μια ανάρτηση της στην οποία αναφέρεται στον πατέρα της.

Ο Λουκής Ακρίτας γεννήθηκε στην Κύπρο. Στα 22 του χρόνια ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του δράση δημοσιεύοντας κείμενα του στην εφημερίδα της Λεμεσού, Χρόνος. Το 1929, ένα χρόνο αργότερα δηλαδή, ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει αγγλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, έγραφε για τις εφημερίδες Πρωία και Εστία και δούλευε ως ανταποκριτής για την κυπριακή εφημερίδα Πρωινή. Ακόμα και όταν κατατάχθηκε, το 1939, για να πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο, συνέχισε τη δημοσιογραφική του δράση, στέλνοντας ανταποκρίσεις σε εφημερίδες ενώ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εξέδιδε την παράνομη εφημερίδα, Καθημερινά Νέα.

Μπορεί, το 1965, να έφυγε ξαφνικά και νωρίς από τη ζωή, αλλά ο Λουκής Ακρίτας δεν έφυγε ούτε μια μέρα από το μυαλό της κόρης του, Έλενας. Σήμερα, ένεκα της Γιορτής του Πατέρα, η δημοσιογράφος ανανέωσε το προφίλ της στο Facebook με ένα συγκινητικό ποστ.

Δες το ποστ της Έλενας Ακρίτα στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ