Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και πολλές γενιές, η οικογένεια του αμερικανού συγγραφέα Ερνεστ Χεμινγουέη είναι θύμα μιας παράξενης σειράς αυτοκτονιών. Αστικός μύθος ή κατάρα;

Το 1928 ο πατέρας Clarence Hemingway γύρισε σπίτι του, έκαψε όλα τα προσωπικά του έγγραφα, ανέβηκε στον πρώτο όροφο ξάπλωσε στο κρεβάτι του. Οι γιοί του Λέιτσεστερ και Ερνεστ ήταν γύρω στα 30. Ακουσαν έναν πυροβολισμό. Ο Clarence Hemingway αυτοκτόνησε με το όπλο του πατέρα του.

[Ο πατέρας και η μητέρα του Ερνεστ Χεμινγουέη]

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αργότερα, ο διάσημος συγγραφέας Ερνεστ θα δηλώσει: «Περιμένω ότι κι εγώ θα πεθάνω με τον ίδιο τρόπο».

Το 1961, ο Ερνεστ Χεμινγουέη βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Είναι διαβητικός και έχει κατάθλιψη. Μπήκε στο νοσοκομείο για υπέρταση και υπόκειται σε θεραπεία για «μια παλιά ηπατίτιδα». Ηταν ξεμερώματα όταν η γυναίκα του Mary Welsh άκουσε τον πυροβολισμό από το κρεβάτι της. Βρήκε τον Ερνεστ Χεμινγουέη νεκρό στο γραφείο του, με μια καραμπίνα στα πόδια του.

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην κηδεία του μεγάλου συγγραφέα ο αδελφός του Λέιτσεστερ είπε: «Νομίζω ότι ήθελε όλα να συμβούν έτσι ακριβώς».

Η μικρή αδελφή του Ερνεστ, η Ούρσουλα Χεμινγουέη, ζούσε στη Χονολουλού και είχε λανσάρει τις υποτροφείες «Ερνεστ Χεμινγουέη» για τους καλύτερους φοιτητές σε creative writing στο πανεπιστήμιο. Το 1965 και ενώ είχε προσβληθεί από καρκίνο και υπέφερε από κατάθλιψη, έβαλε τέλος στη ζωή της καταπίνοντας δεκάδες χάπια.

Το 1982 ο Λέιτσεστερ Χεμινγουέη -διαβητικός και εκείνος- έμαθε ότι έπρεπε να ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια. Αρνήθηκε την εγχείριση και τράβηξε μια σφαίρα στο κεφάλι του, στο σπίτι του στο Miami Beach. Ηταν κι εκείνος συγγραφέας.

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Ερνεστ Χεμινγουέη είχε τρεις γιούς. Ο μεγαλύτερος, ο Τζακ είχε τρεις κόρες: την Τζόαν, την Mάργκο και την Μάριελ. Εδώ η Μάργκο είναι υπέρβαρη.

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μάργκο και η μικρότερη Μάριελ Χεμινγουέη:

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο Τζακ ήταν συγγραφέας και πέθανε το 2000 από καρδιακό πρόβλημα. Η κόρη του Μάριελ αποκάλυψε το 2013 ότι ο πατέρας της ήταν αλκοολικός αλλά και η μητέρα της Byra επίσης. Η Μάριελ είπε ότι το μεθύσι ξεκινούσε στις 5 το πρωί και συνεχιζόταν ώσπου το ζευγάρι τσακωνόταν και πετούσαν μπουκάλια ο ένας στον άλλο. Αποκάλυψε επίσης ότι ο πατέρας της κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο αδελφές της Τζόαν και Μάργκο.

«Η Μάργκο άρχισε να πίνει σε ηλικία 15 ετών», είπε η Μάριελ. «Ο πατέρας μου την έψαχνε στα μπάρ και την έβρισκε να πίνει τεκίλα κοντά στο σπίτι μας. Υπέφερε επίσης από βουλιμία από νεαρή ηλικία».

Το 1996, 35 χρόνια μετά την αυτοκτονία του παππού της Ερνεστ Χεμινγουέη, η Μάργκο κατάπιε χούφτες αγχολυτικά χάπια. Η οικογένειά της έκανε λόγο για «ατύχημα». Η Μάργκο Χεμινγουέη ήταν μοντέλο και διάσημη ηθοποιός, η πρώτη που υπέγραψε συμβόλαιο το 1970 για 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Δέκα χρόνια αργότερα, η αδελφή της Μάριελ ομολόγησε δημόσια ότι η αδελφή της αυτοκτόνησε.

Μετά την αυτοκτονία της αδελφής της, οι εφημερίδες έγραψαν: «Η κατάρα των Χεμινγουέη». Αλλά για την Μάριελ, αυτό είναι απλά μια φράση. «Αποφεύγω το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και προσπαθώ να διατηρήσω ένα επίπεδο γλυκόζης σταθερό». Μια καλή δίαιτα και μερικά μαθήματα γιόγκα θα αποτρέψουν την κακή μοίρα, πιστεύει. Είναι η εγγονή του Ερνεστ Χεμινγουέη και θα πρέπει να προσέχει επειδή εδώ και τέσσερις γενιές, 7 μέλη της οικογένειά της αυτοκτόνησαν.

Ο Γκρέγκορι Χεμινγουέη ήταν ο τελευταίος γιός του Ερνεστ. Ο διάσημος συγγραφέας τον περιέγραφε ως «το πιο σκοτεινό κομμάτι της οικογένειας, εκτός από μένα». Το 2001 οι αστυνομικοί του Key Biscane, στην Φλόριντα, έλαβαν ένα τηλεφώνημα ότι ένα άτομο περπατούσε γυμνό μέσα στο δρόμο. Ηταν ο Γκρέγκορι Χεμινγουέη που κρατούσε ένα φόρεμα και ένα ζευγάρι μαύρα τακούνια στο χέρι. Συνελήφθη και φυλακίστηκε. Πέθανε εκεί, στη γυναικεία φυλακή του Miami-Dade, μετά από μια ζωή σημαδεμένη από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Ο Γκρέγκορι ήθελε να τον φωνάζουν «Γκλόρια» και υπέφερε από ένα σύνδρομο γνωστό ως «δυσφορία φύλου». Οι σχέσεις με τον πατέρα του ήταν πολύπλοκες. Οταν πέθανε η μητέρα του ήταν 19 ετών και ο Ερνεστ Χεμινγουέη τον κατέστησε υπεύθυνο για τον θάνατό της. Ο Γκρέγκορι έγραψε μια αυτοβιογραφία με τίτλο «Papa», όπου γράφει: «Το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι ένας ήρωας του Χεμινγουέη».

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Το 2013 η Μάριελ Χεμινγουέη μίλησε σε ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Sundance, το Running from Crazy. Εκεί μίλησε για το γενεαλογικό της δένδρο και είπε ότι υπέφερε και η ίδια από κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις. «Είμασταν όπως η οικογένεια Κένεντι, η οποία γνώρισε φρικτές τραγωδίες. Είμασταν αυτή η άλλη αμερικανική οικογένεια την οποία κυνηγούσε μια τρομερή κατάρα», είπε.

Το 1980 η Μάριελ Χεμινγουέη είχε πάρει Οσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία Manhattan του Woody Allen.

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Από τότε ως σήμερα είναι ακτιβίστρια εναντίον της αυτοκτονίας και έχει ζητήσει από το Χόλιγουντ «να μην μετατρέπει τα ναρκωτικά σε πράξη γκλάμουρ». Η Μάριελ πιστεύει ότι η κατάρα των Χεμινγουέη θα σταματήσει εδώ. H Μάριελ πλησιάζει τα 60, ζει στο Ιντάχο και έχει δύο υπέροχες κόρες, εκ των οποίων η Dree είναι μοντέλο.

Η Μάριελ σήμερα:

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Με την κόρη της μοντέλο:

Η απίστευτη κατάρα της οικογένειας Χεμινγουέη [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χεμινγουέη κατάρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ