Κεφίρ: Πώς θα φτιάξεις το πιο θρεπτικό ρόφημα στο σπίτι - iefimerida.gr

Κεφίρ: Πώς θα φτιάξεις το πιο θρεπτικό ρόφημα στο σπίτι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα το έχετε δει στα ράφια των ψυγείων στα σουπερμάρκετ ή στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά πιθανότατα να μην γνωρίζετε τίποτα για τη γεύση του, τη μυρωδιά του και την υφή του, όπως και για τη θρεπτική του αξία.

Το κεφίρ είναι ένα είδος ροφήματος με καταγωγή από τον Καύκασο, που προκύπτει έπειτα από ζύμωση ορισμένων συστατικών και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο χώρο της διατροφής. Είναι σαν γάλα χαμηλό σε λακτόζη, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος, την κίνηση του εντέρου κι έχει διουρητικές ιδιότητες. Θεωρείται μια από τις καλύτερες προβιοτικές και αντιοξειδωτικές πλήρεις τροφές, αφού είναι πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, ασβεστίου, βιταμινών και βιοτίνης, ενώ γεμίζει τον οργανισμό με «καλούς» μικροοργανισμούς ή αλλιώς «καλά» βακτήρια.

Το κεφίρ μπορείτε να το παρασκευάσετε και μόνοι σας στο σπίτι με την πιο απλή και εύκολη συνταγή.

Δείτε τη συνταγή στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεφίρ σπιτική συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ