Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εβδομάδα ξεκινά με τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο. Σκοπός του συνθέτη, να διευθύνει ο ίδιος, το τέλος τη βραδιάς.

Η εβδομάδα περιλαμβάνει τη Γιορτή της μουσικής με εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης


ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 0

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη. Μεγάλη συναυλία με 1000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας σχηματίζουν μια πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Τα πρωτότυπα κείμενα έχει γράψει ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Παναθηναϊκό Στάδιο. Ώρα: 21.00. Εισιτήρια 15 ευρώ και 10 ευρώ.

Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 1

Τρία χρόνια μετά, και με το νέο του άλμπουμ Elements, ο ιταλός πιανίστας Ludovico Einaudi επιστρέφει απόψε και αύριο στο Ηρώδειο.
Με μια μοναδική μουσική αλχημεία που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικής μουσικής, rock, electronica και world music, ο Einaudi είναι ένας από τους πιο γνωστούς διεθνώς συνθέτες. Γεννήθηκε στο Τορίνο και η καριέρα του ξεκίνησε με μια σειρά από αναθέσεις για ιδρύματα όπως το USA's Tanglewood Festival και το Paris' IRCAM. Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ώρα: 21.00.

Χορός στο Πειραιώς 260

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 2


Πέντε χορογράφοι, δώδεκα νέοι χορευτές, ένα καλλιτεχνικό πείραμα. Το Rapidly Becoming είναι ταυτόχρονα μια παράσταση, μια χορογραφική διαδικασία, μια μεθοδολογία συνεργασίας, ένα πλαίσιο παραγωγής καλλιτεχνικού έργου και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στην ίδια τη δημιουργική διαδικασία: η λέξη ''rapidly'' αποδίδει τη διάθεση ταχύτητας και δυναμικής κατά τη διάρκεια σύνθεσης του έργου, ενώ το becoming δηλώνει τη λειτουργία επαναπροσδιορισμού και διαρκούς εξέλιξης. Χωρίς εκ των προτέρων θεματολογία ή αισθητική, το Rapidly Becoming αποτυπώνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός συλλογικού έργου με στόχο οι διαφορετικές φωνές των πέντε δημιουργών να συγχωνευτούν σε ένα ενιαίο έργο με κοινή χορογραφική γραμμή, με έμφαση στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και στη δημιουργία μιας συνεκτικής, αλλά συνάμα αναπάντεχης δραματουργίας.

Συν-χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μαριέλα Νέστορα, Kατερίνα Σκιαδά.
Ερμηνεία: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Μίνα Ανανιάδου, Άννα Απέργη, Νάντη Γώγουλου, Paola Rebbeca Drea, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Δάφνη Κραζούδη, Βάσια Κολλιού, Ναταλία Μπάκα, Κωσταντίνα Μπάρκουλη, Christina Reinhardt, Αφροδίτη-Μυρτώ Τριχείλη. Μουσική σύνθεση: Aντώνης Παλάσκας. Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας. Δραματουργική επιμέλεια: Μπετίνα Παναγιωταρά. Σκηνογραφία - εικαστική επιμέλεια: Βασίλης Γεροδήμος. Ενδυματολόγος: Βασιλεία Ροζάνα.

Πειραιώς 260, Η. Εισιτήρια. Κανονικό: Από 15 έως 20 ευρώ. Φοιτητικό: 10 ευρώ. Ανέργων: 5 ευρώ.


ΤΡΙΤΗ 20/6

Reload 2.0: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η τέχνη της απεξάρτησης. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έως τις 22 Ιουνίου. Οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στη Στέγη και μας καλούν να ανοίξουμε τα μάτια, να τεντώσουμε τα αυτιά, να νιώσουμε το πάθος για δημιουργία όλων εκείνων που με όχημα την τέχνη έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Μουσική, θέατρο, χορός, ταινίες, εικαστικά θα πλημμυρίσουν τις σκηνές και τα φουαγιέ της Στέγης. Συνοδοιπόροι τους σε αυτό το ταξίδι οι Στάθης Δρογώσης, Κώστας Λειβαδάς, Γιώτα Νέγκα, Νίκος Τουλιάτος, Encardia και Terra Voce. Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107. Πληροφορίες: 2109005800,


Φρανκ Κάστορφ «Der Spieler - Πειραιώς 260

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 3

Φρανκ Κάστορφ «Der Spieler / Ο παίκτης» του Ντοστογιέφσκι.
Ο Ντοστογιέφσκι έγραψε τον «Παίκτη» σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής του. Μετά από χρόνια εξορίας σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Σιβηρία, επέστρεψε στο σπίτι του όπου η γυναίκα του ήταν ετοιμοθάνατη. Λίγο αργότερα, ο αδελφός του και ο καλύτερός του φίλος βρήκαν πρόωρο θάνατο. Συντετριμμένος, ταξίδεψε στη Γερμανία προκειμένου να ξεφύγει από τους δανειστές του. Πολύ γρήγορα έχασε στον τζόγο τα τελευταία του χρήματα και τα δικαιώματα όλων των βιβλίων του. Έχοντας τεράστια οικονομική ανάγκη, έγραψε μέσα σε είκοσι έξι ημέρες τον «Παίκτη». Ο Φρανκ Κάστορφ, απερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής της Φόλκσμπύνε, έχει διασκευάσει και στο παρελθόν μυθιστορήματα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Στον «Παίκτη» χρησιμοποιεί την τεχνική της ζωντανής κινηματογράφησης, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό σκηνοθετικό του στυλ και ένα ισχυρό καστ ηθοποιών.

Σκηνικά - κοστούμια: Bert Neumann. Φωτισμοί: Lothar Baumgarte.
Μουσική: Sir Henry. Κάμερα: Andreas Deinert, Mathias Klütz. Μοντάζ ζωντανά επί σκηνής: Jens Crull. Ήχος: Klaus Dobbrick. Δραματουργία: Sebastian Kaiser.

Παίζουν: Alexander Scheer (Αλεξέι Ιβάνοβιτς), Sophie Rois (Αντονίνα Βασίλιεβνα Ταρασεβίτσεβα), Kathrin Angerer (Πολίνα Αλεξάντροβνα), Hendrik Arnst (Στρατηγός), Georg Friedrich (Μαρκήσιος ντε Γκριέ), Margarita Breitkreiz (Δεσποινίς Μπλανς), Mex Schlüpfer (Κύριος Άστλυ), Frank Büttner (Μαντάμ ντε Κομίνζ / Πόταπυτς), Sir Henry (Κροκόδειλος). Συμπαραγωγή: Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz & Wiener Festwochen 2011.

Πειραιώς 260, Δ. Ώρα: 19.00. Τιμές εισιτηρίων. Κανονικό: Από 30 έως 40 ευρώ. Φοιτητικό: 20 ευρώ. ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Ανέργων: 5 ευρώ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6

Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 4

Οι πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μεγάρου στον Κήπο, την αγαπημένη μουσική όαση της πόλης, αρχίζουν την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ με την καθιερωμένη πλέον Γιορτή της Μουσικής (είσοδος ελεύθερη)! Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία, κάτω από το φως των αστεριών, να απολαύσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες, παιδικά χορωδιακά σχήματα και νεανικές ορχήστρες σε ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα με πολυφωνικά παραδοσιακά κομμάτια από όλο τον κόσμο, μουσική δωματίου, έργα για πιάνο, θρησκευτικούς ύμνους, συνθέσεις για κιθάρα… Στη φετινή Γιορτή της Μουσικής θα δούμε και θα ακούσουμε το σύνολο Santa Barbara Guitar Orchestra, τη Χορωδία «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών, τον πιανίστα Χρήστο Μαράντο και τα μέλη της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σταθμός Μετρό Συντάγματος, ώρα 12.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής η Εθνική Λυρική Σκηνή θα δώσει συναυλία την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 12.30 το μεσημέρι στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό - Σταθμός Μετρό Συντάγματος.
Συντελεστές Συναυλίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος) Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Πιάνο Φρίξος Μόρτζος
Είσοδος Ελεύθερη

Εθνικός Κήπος

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 5

Ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
με ένα διήμερο εκδηλώσεων και υποδέχονται το κοινό στον πιο όμορφο και εμβληματικό κήπο της Αθήνας, τον Εθνικό Κήπο.
Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος Ζήσε τον Κήπο αλλιώς, ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή, που θα φιλοξενήσει την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ατμοσφαιρικές συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων, τιμώντας τη μοναδική αυτή τέχνη.

Η γιορτή θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 18.30 με μία συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, όπου πρωταγωνιστούν μουσικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης.
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα ακολουθήσει στις 19.30 με ένα Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα για να παρασύρει, μαζί με τους Δώρα Λοΐζου και Μανώλη Σκουλά, τους ακροατές στο νοσταλγικό παρελθόν.
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19.30 η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, και η Χορωδία, υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή, ανεβαίνουν στη σκηνή και συμπράττουν σε μία μοναδική συναυλία με εισαγωγές, χορωδιακά και ιντερμέδια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες. Το κοινό θα απολαύσει αποσπάσματα από όπερες κορυφαίων συνθετών, όπως μεταξύ άλλων οι G. Verdi, G. Puccini, G. Rossini, G. Bizet, που τιμούν το πιο ολοκληρωμένο- κατά πολλούς- είδος μουσικής δημιουργίας.
Στις 20.30 τη σκυτάλη θα πάρει η Big Band, που με τη συναυλία Legacy through time και όχημα το διαχρονικό της ήχο, θα ταξιδέψει με τους ακροατές στο χρόνο, από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα και με κοινό γνώμονα το groove και το swing. Ερμηνεία: Ευγενία Καπάδαη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης


Ο «Επικήδειος» του Καμπανέλη στο θέατρο Βράχων

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 6

Το σατιρικό θεατρικό μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ», με τον Τάσο Χαλκιά, ετοιμάζεται να περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι. Πρώτος σταθμός το θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του από την κηδεία του συναδέλφου του Σπύρου Χ. ο συγγραφέας Ιάκωβος Κ. επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον φίλο του, επίσης συγγραφέα Τάσο Ν. προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία αλλά και για τα όσα συνέβησαν στην κηδεία του κοινού τους φίλου, λόγω ανημποριάς του τελευταίου να παρευρεθεί.
Στην εξέλιξη αυτού του τηλεφωνήματος, θα δούμε την ανθρώπινη ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο, να εκφράζεται ακόμη και με τρόπους ανήθικους, ακόμα και μετά θάνατον, προκειμένου να επιτύχουμε την υστεροφημία, κατ’ επέκτασην την παράταση της ύπαρξής μας.
Στην παράσταση επικρατεί μία σατιρική και άκρως χιουμοριστική διάθεση καταφέρνοντας να της προσδώσει έναν μυστηριακό και ιδιαίτερα κωμικό χαρακτήρα.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θεατρικού δασκάλου Ιάκωβου Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 ετών από το θάνατό του.
Συνεργάτες στην δημιουργία της παράστασης, στο σκηνικό και τα κουστούμια η Ηλιάνα Χαλκιά, στις μουσικές επιλογές και στους ήχους η Πένη Παπουτσή, στην σκηνική παρουσίαση ο ηθοποιός Λεωνίδας Ιορδάνου, στη θεατρική διδασκαλία ο Τάσος Χαλκιάς.
Θεατρο Βράχων: Είσοδος 12 ευρώ. Εκπτωτικό (φοιτητικό - ανέργων – άνω των 65) 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21: 15

ΠΕΜΠΤΗ 22

Η Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 7

Η Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει το πρωτότυπο έργο που έγραψε για τη φωνή της ο Τούρκος συνθέτης Cihan Turkoglu (Τζιχάν Τούρκογλου), σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ’ αυτόν τον συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως η Anja Lechner (Άνια Λέχνερ) βιολοντσέλο, Meri Vardanyan (Μέρι Βαρντάνιαν) κανονάκι, Χρήστος Μπάρμπας νέι, İzzet Kızıl (Ιζέτ Κιζίλ) κρουστά, και ο σύνθετης του έργου Cihan Turkoglu φωνή, σάζι και κοπούζ.

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρία Φαραντούρη συναντά στη σκηνή την διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Maria del Mar Bonet (Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ) σε τραγούδια Ισπανικά, Καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι.

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί Live στο Ηρώδειο από την παγκοσμίου φήμης Γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6

Ο Κωστής Μαραβέγιας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η ατζέντα της εβδομάδας -Με Μίκη, Μαραβέγια και Γιορτή της Μουσικής [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 8

Οπλισμένος με το χαμόγελο, την ευγένεια και τη γοητεία του αλλά και την μουσική του, θα μας φέρει όλους και πάλι κοντά, να τραγουδήσουμε αγαπημένα τράγούδια, παλιά και καινούργια, σε μία υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά.
Με την ικανότητα του να μετατρέπει όλες του τις συναυλίες σε ένα μεγάλο πάρτι, όπου μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τον ανεβαστικό και κεφάτο του ρυθμό, σε κάνει να ξεχνάς άγχη, υποχρεώσεις και αρνητισμούς.

Τη Παρασκευή 23 Ιουνίου στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα ζήσουμε ακόμα μια βραδιά με βασικό μήνυμα τη μουσική, την αγάπη, τη χαρά και την ελπίδα! Όλα αυτά δηλαδή που νιώθει ο Κωστής και ανυπομονεί να τα μοιραστεί.
Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του album με της ιστορίες του Καταστρώματος. Αλλά όχι μόνο.
Ένα μουσικό παιχνίδι με αυτά τα τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ, ερμηνευμένα με το μοναδικό του τρόπο.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - Έναρξη: 21.00, Τιμές εισιτηρίων: 13 προπώληση, 15 ευρώ ταμείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ατζέντα γιορτή μουσικής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ