Δεξαμενή... σπέρματος για να σωθεί ο Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία - iefimerida.gr

Δεξαμενή... σπέρματος για να σωθεί ο Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστραλοί επιστήμονες δημιούργησαν μια πολύτιμη...θαλάσσια τράπεζα σπέρματος με την ελπίδα πως θα σώσουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο που απειλείται από την κλιματική αλλαγή.

Περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί προκειμένου 22 δισεκατομμύρια σπέρματα από τον ύφαλο να βυθιστούν σε υγρό άζωτο, στους -196 βαθμούς Κελσίου και να φυλαχθούν στο ζωολογικό κήπο στην πόλη Ντάμπο, στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, κοντά στην αυστραλιανή έρημο.

«Γνωρίζουμε ότι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος βρίσκεται υπο διαρκή απειλή λόγω πολλών φαινομένων όπως η παγκόσμια αλλαγή του κλίματος, η οξίνιση των ωκεανών και η θέρμανση του νερού», δήλωσε η διευθυντρια του προγράμματος, Ρεμπέκα Σπίντλερ.

«Η επόμενη πενταετία θα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να διατηρήσουμε τη μέγιστη γενετική ποικιλότητα» προσθέτει.

Προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό αναπαραγωγικών κυττάρων (γαμέτες), οι επιστήμονες έχουν αποσπάσει ολόκληρα κομμάτια από τον Ύφαλο προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά την εποχή της αναπαραγωγής η οποία λαμβάνει χώρα μόνο τρεις ημέρες το χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ