Σαρκαστικός Πούτιν: Προσφέρει άσυλο στον πρώην διευθυντή του FBI, που απέλυσε ο Τραμπ - iefimerida.gr

Σαρκαστικός Πούτιν: Προσφέρει άσυλο στον πρώην διευθυντή του FBI, που απέλυσε ο Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φορά το χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος απαντά σε ερωτήσεις πολιτών απευθείας στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σε απευθείας γραμμή».

Επί ώρες μιλά για διάφορα θέματα και μπορεί να παρουσιάσει -χωρίς αντίλογο- τις απόψεις του για τον κόσμο. Οι πρώτες ερωτήσεις στο σημερινό «τηλεμαραθώνιο» αφορούσαν σε προβλήματα απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και στην οικονομική κατάσταση της Ρωσίας. Και μετά ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε για την υπόθεση της Ρωσίας και την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και για τις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον.

Ελπίζω να εξομαλυνθούν οι σχέσεις, είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου. «Δεν βλέπουμε τις ΗΠΑ ως εχθρό». Και επεσήμανε ότι χωρίς εποικοδομητική συνεργασία με την Ουάσιγκτον, π.χ. στο θέμα της Συρίας, λύση δεν μπορεί να βρεθεί. Ενώ υποστήριξε ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν και σε άλλους τομείς, όπως στον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών, την καταπολέμηση της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής. Όμως, όπως είπε, η αναθέρμανση των σχέσεων εξαρτάται απ’ τις ΗΠΑ

Ο Κόμεϊ και η υπόθεση της Ρωσίας

Ο Πούτιν τόνισε ότι ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμει στην ακρόαση του στο Κογκρέσο δεν παρουσίασε αποδείξεις ότι η Ρωσία ενεπλάκη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. Ήταν «πολύ περίεργο» είπε που ο Κόμεϊ διέρρευσε λεπτομέρειες των συζητήσεών του με τον Τραμπ, παρομοιάζοντας τις ενέργειές του με εκείνες του Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Αν υπάρξει κάποιου είδους δίωξη, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πολιτικό άσυλο στον κ. Κόμεϊ, αν διωχθεί στις ΗΠΑ», είπε σαρκάζοντας ο Πούτιν.

Συγκρίνοντάς τον με τον Σνόουντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η απόφαση του πρώην διευθυντή του FIB να διαρρεύσει λεπτομέρειες των συζητήσεών του με τον Τραμπ στα ΜΜΕ τον έφερε σε ευάλωτη θέση κι ότι η κίνησή του αυτή σημαίνει ότι συμπεριφέρθηκε περισσότερο ως ακτιβιστής παρά ως επικεφαλής του FBI.

Παράλληλα ο Πούτιν άσκησε δριμεία κριτική στην εντεινόμενη «ρωσοφοβία» στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, της πολιτικής διαμάχης στη χώρα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει παλιότερα απ’ την πλευρά τους να επηρεάσουν τις εκλογές στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ