Οι ΗΠΑ μετακίνησαν εκτοξευτήρα ρουκετών σε βάση στην Τανφ- Στα σύνορα Συρίας, Ιράκ, Ιορδανίας - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ μετακίνησαν εκτοξευτήρα ρουκετών σε βάση στην Τανφ- Στα σύνορα Συρίας, Ιράκ, Ιορδανίας

Φωτογραφία: Peter Haley/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικαλούμενο έγκυρες πηγές το πρακτορείο Reuters μεταδίδει την είδηση ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία μετακίνησαν έναν νέο, εγκατεστημένο σε φορτηγά, εκτοξευτήρα ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς από την Ιορδανία σε μια αμερικανική βάση στην Τανφ της Συρίας.

«Τα συστήματα και οι χειριστές βρίσκονται τώρα στην Τανφ και ενισχύουν σημαντικά την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ εκεί», σημείωσε μία από τις πηγές, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η περιοχή της Τανφ βρίσκεται κοντά στα σύνορα στης Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία, ενισχύοντας την παρουσία του επί του συριακού εδάφους, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών κρατών της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ίδεις πηγές, το συγκεκριμένο αμερικανικό οπλικό σύστημα, που είναι γνωστό με την ονομασία HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), βρίσκεται πλέον σε ένα στρατόπεδο στην έρημο, όπου οι Αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους.

Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή αφότου οι Αμερικανοί έπληξαν παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν για να τους εμποδίσουν να προελάσουν προς τη βάση στην Τανφ.

Το HIMARS, κατά την ίδια πηγή, είχε ήδη αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία, όπου δυνάμεις που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ