ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης σε γήπεδο μπέιζμπολ- Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής [εικόνα] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης σε γήπεδο μπέιζμπολ- Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής [εικόνα]

Φωτογραφία: Twitter/New Orleans Advocate
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός είναι ο 66χρονος από το Ιλινόις Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης είχε ανοίξει πυρ σε στάδιο μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια.

Την είδηση κοινοποίησε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «Πολλές ζωές θα είχαν χαθεί χωρίς την ηρωική παρέμβαση δύο αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον δράστη... κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ βίαιης επίθεσης».

Νωρίτερα, ο δράστης, για άγνωστους ακόμα λόγους άνοιξε πυρ σε στάδιο του μπέιζμπολ όπου συχνάζουν Ρεπουμπλικανοί εκλεγμένοι.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 5 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και του δράστη) μεταξύ άλλων και ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις, ο οποίος δέχθηκε πυρά στο γοφό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, αλλά και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Στιβ Σκάλις, ο βουλευτής έχει βγει από το χειρουργείο αλλά η κατάστασή του θεωρείται ακόμα κρίσιμη.

Ο άλλος τρυματίας που οδηγήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του.

Rep. Scalise was critically injured and remains in critical condition. The other patient is in good condition.

A Facebook post from James T. Hodgkinson, man killed after Steve Scalise shooting, calling GOP 'Taliban of the USA' https://t.co/wW3Op3j2Ll pic.twitter.com/7Ykl9RspRW

.@POTUS: Suspect James Hodgkinson dead. https://t.co/IWK3lMJ8r5 pic.twitter.com/78pCXCAfPJ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ