Πήγαν στις Βρυξέλλες και άρχισαν να χορεύουν ηπειρώτικα στο κέντρο της πόλης [βίντεο] - iefimerida.gr

Πήγαν στις Βρυξέλλες και άρχισαν να χορεύουν ηπειρώτικα στο κέντρο της πόλης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ελληνικό, παραδοσιακό, γιαννιώτικο γλέντι στήθηκε στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών με δεκάδες Έλληνες και ξένους να χορεύουν στους ρυθμούς του κλαρίνου.

Με τον Βασίλειο Αβραάμ στο βιολί, τον Λάζαρο Τσιαμπά στο λαούτο και το κλαρίνο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, Ελληνόπουλα και όχι μόνο φόρεσαν την παραδοσιακή τους στολή και βγήκαν στους δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας.

Με τους μουσικούς να ηγούνται του γλεντιού , οι Έλληνες των Βρυξελλών πιάστηκαν χέρι- χέρι και περπάτησαν κατά μήκος της πλατείας, ενώ όσοι κατάλαβαν πως πρόκειται για αυθεντική, ελληνική μουσική έσπευσαν με τα κινητά τους να καταγράψουν το γεγονός.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το κλαρίνο και τα γιαννιώτικα τραγούδια συνεπήραν όσους βρέθηκαν στο κέντρο, με τους Έλληνες να νομίζουν για μία στιγμή πως βρίσκονται έστω και νοητά πίσω στην πατρίδα.

Το βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Αρτινός Αντώνης Κοσσυβάκης, εργαζόμενος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες ήπειρος τραγούδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ