ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στην Ουάσινγκτον σημειώθηκε σε ένα στάδιο όπου συχνάζουν Ρεπουμπλικανοί εκλεγμένοι, σύμφωνα με την αστυνομία και μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε έπειτα από την επίθεση σε γήπεδο μπέιζμπολ, στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια.

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του Κογκρέσου έκαναν προπόνηση στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού αγώνα, όταν ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Σύμφωνα τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρος, ο δράστης, ο 66χρονος από το Ιλινόις Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον, είναι νεκρός.

Αγνωστοι ωστόσο παραμένουν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Τέσσερα ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Στιβ Σκάλις, ο βουλευτής έχει βγει από το χειρουργείο αλλά η κατάστασή του θεωρείται ακόμα κρίσιμη.

Ο άλλος τρυματίας που οδηγήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του.

Rep. Scalise was critically injured and remains in critical condition. The other patient is in good condition.

.@AP: Suspect identified as Illinois man James Hodgkinson. #Alexandria https://t.co/IWK3lMJ8r5 pic.twitter.com/RjY1uZALjh

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ενας άλλος γερουσιαστής, ο Ρεπουμπλικανός Μο Μπρουκς είπε στο CNN ότι έκανε προπόνηση με τον Σκάλις όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

«Ήμουν εκεί και περίμενα τη σειρά μου όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Μετά άκουσα τον Στιβ Σκάλις να φωνάζει: είναι ένα ημιαυτόματο όπλο».

Ο Μπρους είπε ότι σύρθηκε μέχρι το συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί στο πόδι. Κι ενώ ο τελευταίος προσπαθούσε να καλυφθεί απ ‘τα πυρά, ο Μπρουκς έβγαλε τη ζώνη του και τη χρησιμοποίησε για να δέσει την πληγή ενός άλλου τραυματία.

Ερωτηθείς αν η επίθεση είχε στόχο Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς είπε: «Ο κόσμος ξέρει ποιοι είμαστε. Δεν είναι μυστικό ότι προπονούμαστε εδώ πέρα... [Ο δράστης] είχε στο στόχαστρο εκλεγμένους αξιωματούχους.»

Η επίθεση έγινε γύρω στις 06:15 πμ τοπική ώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα. Σύμφωνα με το Fox News η κατάσταση του Σκάλις είναι σταθερή.

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Τραμπ: Σοβαρά τραυματισμένος ο βουλευτής αλλά θα γίνει καλά

«Ο Στιβ Σκάλις από τη Λουιζιάνα, ένας πραγματικός φίλος και πατριώτης, τραυματίστηκε σοβαρά όμως θα αναρρώσει πλήρως. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί του» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυροβολισμοί μελη κογκρέσου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ