Δραματικές εκκλήσεις συγγενών αγνοουμένων στα social media μετά την πύρινη κόλαση στο δυτικό Λονδίνο

Μετά την κόλαση της φωτιάς που ξέσπασε στον πύργο Grenfell του δυτικού Λονδίνου οι οικογένειες των αγνοουμένων και οι φίλοι τους αναζητούν απεγνωσμένα τα αγαπημένα τους πρόσωπα απευθύνοντας σ’ όσους γνωρίζουν κάτι για την τύχη τους.

Η Νάταλι Γκαρσία μέσω twitter ζητά πληροφορίες για την 12χρονη εξαδέλφη της Τζέσικα Ουρμπάνο, ενώ έκκληση σ’ όσους γνωρίζουν κάτι για την τύχη της μικρής απηύθυνε και ο ηθοποιός Νόελ Κλαρκ.

H 12χρονη Τζέσικα Ουρμπάνο, που αγνοείται...

όπως και η Νουρχούντα Ελ Γουαχάμπι

Μέχρι στιγμής αγνοείται και η έφηβη Νουρχούντα Ελ Γουαχάμπι καθώς κι ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο 21χρονος Γιασίν, που βρίσκονταν, όπως πιστεύεται, μέσα στον πύργο όταν ξέσπασε η πυρκαϊκά.

Η Χαντίτζα Σαγιέ, που ζει στον εικοστό όροφο του Grenfell Tower, περιλαμβάνεται επίσης στους αγνοουμένους. Οι φίλοι της λένε ότι η κοπέλα φορά πάντα γύρω απ’ το λαιμό της ένα αφρικανικό περιδέραιο.

Μεταξύ των αγνουμένων είναι και η Χαντίτζα Σαγιέ, που ζει στον εικοστό όροφο του Grenfell Tower στο δυτικό Λονδίνο

Ο βουλευτής του Τότεναμ, Ντέιβιντ Λάμι, έγραψε στο Twitter: «Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για την Χαντίτζα Σαγιέ παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Είναι αγαπημένη φίλη, υπέροχη ψυχή και ανερχόμενη καλλιτέχνιδα.»

Στο μεταξύ μια εθελόντρια σε ένα απ’ τα τοπικά κέντρα υποδοχής υποδοχής των πυροπαθών είπε ότι αγνοούνται δεκάδες παιδιά, πολλά απ’ τα οποία ενδέχεται να αποχωρίστηκαν απ’ τις οικογένειές τους μέσα στον πανικό.

Ο Λι Ντίσον ανήρτησε ένα μήνυμα στο Facebook ζητώντας πληροφορίες για τον πατέρα του, Τόνι

Εκφράζονται φόβοι ότι έχασε τη ζωή του ο Σαμπέρ Νέντα που ζούσε σε διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου, ενώ η 45χρονη γυναίκα του Σακίλα κι ο γιος του Φαράντ κατάφεραν να γλιτώσουν. Ο πατέρας έμεινε πίσω γιατί ήταν τραυματίας...

Η τελευταία φορά που άκουσαν νέα του ήταν γύρω στις 02:20 πμ τοπική ώρα όταν τηλεφώνησε πανικόβλητος σ’ έναν συγγενή για να του πει ότι το κτίριο φλέγεται κι ότι «δεν υπάρχει βοήθεια». Περίπου μία ώρα αργότερα είπε στη γυναίκα του και το γιο του να φύγουν.

Ο ανεψιός του, Ρεσάντ Χαμπίμπ, που ζει στην Ολλανδία, είπε: «Το τελευταίο που γνωρίζουμε γι’ αυτόν είναι ότι γύρω στις 03:30 είπε στη γυναίκα του και το γιο του να φύγουν. Τους είπε ότι έπρεπε να το κάνουν κι ότι εκείνος θα τους ακολουθούσε. Δεν ξέρουμε γιατί έμεινε πίσω, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν τραυματίας. Η Σακίλα κι ο Φαράντ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, αλλά δεν ξέρουμε σε ποια.»

Έκτοτε δεν ακούσαμε τίποτε για το θείο μου. Ζούσαν τα τελευταία 20 χρόνια στο διαμέρισμα αυτό στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Μας πήρε τηλέφωνο όταν ξέσπασε η φωτιά. Είπε ότι ήταν μεγάλη πυρκαϊά, αλλά δεν υπήρχε βοήθεια από πουθενά εκείνη τη στιγμή.

Η γυναίκα του και το παιδί του είναι καλά. Μίλησα λίγο με το γιο του. Η θεία μου κι εκείνος είναι σε διαφορετικά νοσοκομεία και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση., Ελπίζουμε να τον βρούμε.»

Ένας χρήστης του Twitter ανήρτησε στο Snapchat μια έκκληση για πληροφορίες γι' αυτήν την αγνοούμενη μαθήτρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ