Πέθανε η μούσα και ερωμένη ...τριών Rolling Stones [εικόνες & βίντεο]

Η Ανίτα Πάλενμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και ηθοποιός της ταινίας Barbarella πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή.

Η ηθοποιός, Στέλλα Σνάμπελ επιβεβαίωσε την είδηση στο Instagram, σύμφωνα με το Harper’s Bazaaar. «Δεν έχω γνωρίσει ξανά γυναίκα σαν εσένα Ανίτα» έγραψε η Σνάμπελ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σε αυτό το σύμπαν σαν εσένα, κανείς δεν με έχει καταλάβει ποτέ τόσο καλά. Μού έδειξες τη ζωή και τον εαυτό μου και πώς να μεγαλώσω και να γίνω και να υπάρξω με όλα αυτά. Σε ευχαριστώ για τα πιο σημαντικά μαθήματα – επειδή είναι καθοριστικά. Όλοι τραγουδάμε για σένα, όπως σου άρεσε».

Η γκουρού του style, μούσα και ηθοποιός ήταν κεντρικό πρόσωπο της rock 'n' roll σκηνής τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70.

Εργάστηκε κυρίως ως μοντέλο και ηθοποιός και είχε ρόλους στις ταινίες Barbarella και της Performance με τον Μικ Τζάγκερ.

Ήταν σύντροφος του κιθαρίστα των Rolling Stones, Μπράιαν Τζόουνς, icon του Λονδίνου και ιδρυτικό μέλος των Stones. Αλλά με τα προβλήματα που είχε με τα ναρκωτικά, ο Jones εκδιώχτηκε σταδιακά από το συγκρότημα. Η Anita έκανε τότε σχέση με τον Keith Richards, ο οποίος έγινε επίσημος μετά τον θάνατο του Brian Jones, ο οποίος βρέθηκε άψυχος στην πισίνα του το 1969.

Ο Keith Richards έγραψε στην αυτοβιογραφία του ότι η Anita είχε μια ερωτική περιπέτεια και με τον Mick. Σε μια συνέντευξη, μάλιστα, που παραχώρησε στο Paris Match το 2010, εξομολογήθηκε ότι αυτή η προδοσία του ενέπνευσε τα τραγούδια Let It Bleed και Gimme Shelter, δύο από τους καλύτερους τίτλους του συγκροτήματος στο άλμπουμ του 1969.

Παρόλα αυτά, ο παθιασμένος έρωτας της Anita Pallenberg με τον Keith Richards συνεχίστηκε και έγιναν ένα από τα πιο μοδάτα ζευγάρια του Λονδίνου.

Η επιρροή της Anita στη μουσική των Stones, και ειδικά στο άλμπουμ Beggars Banquet, είναι αδιαφιλονίκητη. Ηταν για χρόνια η καλύτερη φίλη της Marianne Faithfull, η οποία υπήρξε επί χρόνια ερωμένη του Mick Jagger, και διάσημη μούσα των Rolling Stones.


Από το ειδύλλιό της με τον Keith γεννήθηκαν τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα πέθανε λίγους μήνες μετά τη γέννησή του. Το ζευγάρι χώρισε οριστικά το 1980 και η Anita Pallenberg συνέχισε τις σπουδές της στη μόδα και τα υφάσματα, έγινε στυλίστρια και συνεργάστηκε στενά με την Vivienne Westwood.

Οι Πάλενμπεργκ και Ρίτσαρντς αγωνίστηκαν με τον εθισμό στην ηρωίνη και απέφυγαν παρά λίγο τη φυλακή αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο Τορόντο.

«Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Ρίτσαρντς το 2010 αναφερόμενος στον χωρισμό. «Παράλληλα, υπάρχει μια υποβόσκουσα αγάπη που ξεπερνά όλα τα άλλα πράγματα. Μπορώ να πω "Σ 'αγαπώ, απλά δεν θα ζήσω μαζί σου ". Και τώρα είμαστε υπερήφανοι παππούδες, κάτι που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνει».

Η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί και τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι της αφιέρωσε το 2013 ένα τραγούδι, Chez Keith et Anita.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Barbarella

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ