Επτά με δέκα μήνες θα διαρκέσει η ανέλκυση του Costa Concordia - iefimerida.gr

Επτά με δέκα μήνες θα διαρκέσει η ανέλκυση του Costa Concordia

Επτά με δέκα μήνες θα διαρκέσει η ανέλκυση του Costa Concordia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάστημα από επτά ως δέκα μήνες θα χρειαστεί η ανέλκυση του Costa Concordia, σύμφωνα με τον Φράνκο Γκαμπριέλι, αξιωματούχο της ιταλικής κυβέρνησης που έχει αναλάβει το χειρισμό της καταστροφής.

Η ανέλκυση αναμένεται να αρχίσει σε περίπου δύο μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τη χρόνο που θα πάρει η διαδικασία ανάθεσης του έργου σε κάποια εταιρεία και τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere, αρχικά, θα ζητήσει προσφορές από τις - λίγες- εταιρείες παγκοσμίως που ειδικεύονται σε τέτοια θέματα . Στη συνέχεια αυτές, εφόσον ενδιαφέρονται, θα υποβάλλουν τις προσφορές τους και τα σχέδια ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου.

Το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων διακόπηκαν γιατί το κρουαζιερόπλοιο άρχισε να κινείται. Ο Γκαμπριέλι χαρακτήρισε «φυσιολογικό» αυτό το φαινόμενο και είπε ότι οφείλεται «στην άμπωτη ή σε κύματα». Το Concordia, που κανονικά κινείται κατά 2 με 3 χιλιοστά ανά ώρα, τη νύχτα μετακινήθηκε κατά περίπου 3,5 εκατοστά καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα.

Τόνισε πάντως ότι οι ιταλικές αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις έρευνες μόλις αυτό καταστεί δυνατόν, διαβεβαιώνοντας ότι θεωρεί «ηθική υποχρέωση να δοθούν οι σοροί στις οικογένειες». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαρχίας Γκροσέτο οι αγνοούμενοι του ναυαγίου ανέρχονται σε 16.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ