Αρχίζει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Sunlight- Aπό 4,2% έως 4,7% το εύρος απόδοσης - iefimerida.gr

Αρχίζει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Sunlight- Aπό 4,2% έως 4,7% το εύρος απόδοσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δημόσια προσφορά για το πενταετές κοινό ομόλογο της Sunlight συνολικού ύψους έως 50 εκατ. ευρώ με το εύρος της απόδοσης μεταξύ 4,2% - 4,7%.

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η τελική απόδοση και η κατανομή και την Τετάρτη 21 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών.

Θα εκδοθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 50.000 κοινές ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και συνολικού ποσού έως 50.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, πάνω από το 60% της έκδοσης θα διοχετευθεί στην αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση σκοπεύει με τα έσοδα της έκδοσης των ομολογιών να διαθέσει 27 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή δανείων, 8 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, 5 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη θυγατρική Sunlight Recycling, 7 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό κεφαλαιουχικού εξοπλισμού (μηχανήματα κ.λπ.) και 3 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες επέκτασης του ομίλου Sunlight στο εξωτερικό.

Η Συστηματα Sunlight που ανήκει στο Olympia Group, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού το 2016 κατέγραψε ρεκόρ παραγωγής με πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων προϊόντων (στοιχεία μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9% σε σχέση με το 2015.

Η επίδοση αυτή επέτρεψε στη διοίκηση της Sunlight να ενισχύσει σημαντικά το εργατικό της δυναμικό που πλέον ανέρχεται σε 757 άτομα. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 154 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) ανήλθαν στα 17,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία εξάγει το 84% της παραγωγής της και κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες έλξης, στις μπαταρίες προηγμένης τεχνολογίας και στη διανομή καταναλωτικών προϊόντων Toshiba.

Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι είναι η Alpha Bank, η Eurobank και η Euroxx, ανάδοχοι η Axia, η Εθνική και η Πειραιώς και σύμβουλος έκδοσης η Euroxx.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συστηματα sunlight ομόλογοα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ