Ολλανδία: Απέτυχε και πάλι ο σχηματισμός κυβέρνησης -«Αγκάθι» το προσφυγικό - iefimerida.gr

Ολλανδία: Απέτυχε και πάλι ο σχηματισμός κυβέρνησης -«Αγκάθι» το προσφυγικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία απέτυχαν για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα σχεδόν τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές να παραμένει ασαφές πώς θα κυβερνηθεί μελλοντικά η χώρα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση συνασπισμού μεταξύ τεσσάρων κομμάτων απέτυχε τώρα και η νέα προσπάθεια.

Το κεντροδεξιό VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, το αριστερό φιλελεύθερο D66, το χριστιανοδημοκρατικό CDA και το κόμμα των Πρασίνων GroenLinks δεν κατάφεραν παρά τις ολοήμερες χθεσινές συνομιλίες να καταλήξουν σε συμφωνία. Το βασικό σημείο τριβής είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στο προσφυγικό.

Ως εκ τούτου παραμένει ασαφές πότε θα αποκτήσει κυβέρνηση η Ολλανδία. Στις εκλογές της 15ης Μαρτίου το κόμμα του Ρούτε είχε αναδειχθεί με 21,3% πρώτη δύναμη στη βουλή εξασφαλίζοντας 33 έδρες επί συνόλου 150, αλλά χρειάζεται εταίρους για να μπορέσει να κυβερνήσει.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ