Σχεδιάζουν να βάζουν τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση - iefimerida.gr

Σχεδιάζουν να βάζουν τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση

Σχεδιάζουν να βάζουν τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαγόρευση δόμησης ακόμα και σε άρτια οικόπεδα των 4 στρεμμάτων, σχεδιάζει το υπουργείο περιβάλλοντος με διάταξη η οποία πέρασε στα «ψιλά» παραμονές Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο σχέδιο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη επιτρέπεται να χτίσουν μόνο όσοι έχουν κύρια απασχόληση την αγροτική, τουριστική ή άλλη εκμετάλλευση του οικοπέδου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για διάταξη στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που βγήκε παραμονές Χριστουγέννων σε δημόσια διαβούλευση και αφορά τον καθορισμό των χρήσεων γης και περιλαμβάνεται στο άρθρο 14 (Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης και Χρήσεων). Το θέμα έχει προκαλέσεις τις αντιδράσεις βουλευτών, μηχανικών και συμβολαιογράφων που ζητούν την απόσυρση του άρθρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ