40 μήνες φυλάκιση στον Ρομά που πυροβολούσε όταν σκοτώθηκε ο 11χρονος - iefimerida.gr

40 μήνες φυλάκιση στον Ρομά που πυροβολούσε όταν σκοτώθηκε ο 11χρονος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 40 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 23χρονος Ρομά που συνελήφθη καθώς είχε ομολογήσει ότι το βράδυ της Πέμπτης, όταν και έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ο 11χρονος Μάριος, στο Μενίδι, είχε πυροβολήσει στον αέρα.

Ωστόσο, η ποινή επιβλήθηκε στον 23χρονο Ρομά όχι για την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, αλλά για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει ότι είχε πυροβολήσει με καραμπίνα.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 23χρονου Ρομά ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας. «Βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει», είπε ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας.

Παρά τα λεγόμενά του 23χρονου, το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην έχει ούτε ανασταλτικό χαρακτήρα, ούτε να μετατραπεί σε χρηματική.

Στη συνέχεια ο συνήγορος του 23χρονου αντέδρασε έντονα και ζήτησε η ποινή να ανασταλεί και να μετατραπεί σε ποινή υπό επιτήρηση. Ούτε αυτό το αίτημα όμως έγινε δεκτό και έτσι ο δικηγόρος του 23χρονου αντέδρασε έντονα και υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου. Αφορμή του αιτήματος η εξοντωτική όπως είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου ποινή η οποία δεν έχει ποτέ επιβληθεί.

Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα του δοθεί ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πράγματι πυροβόλησε, όχι ομως με πιστόλι αλλά με με κυνηγετική καραμπίνα. Υπενθυμίζεται ότι η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι δεν προήλθε από καραμπίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 11χρονος Μενίδι Μάριος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ