Swinging Athens - iefimerida.gr

Swinging Athens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δάφνη Κοντοδήμα στο απολαυστικό ρεπορτάζ της στα Νέα, γνωρίζει αγόρια και κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας που ζουν και χορεύουν στο ρυθμό του Swing και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

Μεσηµέρι, στην Πλατεία Εξαρχείων, η ατµόσφαιρα ήταν τόσο swing και rock ‘n’ roll, τόσο 40s, 50s, 60s... Τόσο που περίµενες να φανεί απ’ τη Θεµιστοκλέους ο Ελβις Πρίσλεϊ ή να σου πιάσουν κουβέντα η Μέριλιν Μονρόε και η Μπέτι Πέιτζ. Σαν να είχες µπει στη µηχανή του χρόνου.


Ανεβαίνοντας τη σκάλα για το πατάρι του καφέ- µπαρ «Indigo», αντίκρυζες µιαν έκρηξη χρωµάτων. Με δαντέλες και πουά. Χαµογελαστές κοπέλες. Ντυµένες µε φορέµατα, µε χτενάκια - λουλούδια στα µαλλιά και κόκκινο κραγιόν. Μαλλί στην τρίχα και διάθεση για χορό. Είναι τα «πιν απ γκερλς» του 2011. Οι λάτρεις του swing αλλά και του rock ‘n’ roll. Γεγονός είναι ότι το swing, που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη το ‘20, αποκτά στην Ελλάδα όλο και περισσότερους πιστούς. Ιδιαίτερα ύστερα από την αναβίωσή του από τις Athens Lindy Hop, τη Νεφέλη και τη Μαριάντζελα. Τα κορίτσια που συµµετείχαν στο µπαζάρ έχουν µελετήσει καλά την εποχή εκείνη. Φάνηκε από τους εκατοντάδες στυλιστικούς θησαυρούς, εµπνευσµένους από τη δεκαετία του ‘20 έως και του ‘60. Που είχαν τοποθετήσει σε πάγκους και κρεµάστρες στο «Indigo» για να γιορτάσουν το 2ο Vintage & Crafts Bazaar τους.



Από ρούχα και κορδέλες έως τσάντες, κοσµήµατα και τσαγιέρες µε τη µορφή του Ελβις. Από δίσκους, CD και βιβλία µέχρι φυτικά καλλυντικά. Ολα τα είχε το µπαζάρ. Τα περισσότερα φτιαγµένα από θαυµάστριες του swing. Ωστόσο, κάποια τα είχαν αγοράσει στο Μοναστηράκι, σε διάφορα καταστήµατα της Αθήνας ή στο Ιντερνετ.
Θραύση έκαναν τα φορέµατα, κοµµένα και ραµµένα για να αναδεικνύουν τη φιγούρα. Ουρά στο παραβάνδοκιµαστήριο. Εντύπωση µου έκανε. Μα, καλά, αναρωτήθηκα, έτσι ντύνονται και στην καθηµερινότητά τους;


Σαν να έχουν βγει από περιοδικό ή ταινία του ‘60; «Προσπαθούµε να µην υπερβάλλουµε. Ωστόσο, το swing είναι τρόπος ζωής» µου εξηγούσε χαµογελώντας η µουσικός Νατάσα Σπάλα. Μαζί µε την αδερφή της, Βένια, αποτελούν τις Grandmama’s Reloved. ∆ηµιουργούν ρούχα και αξεσουάρ, σαν χόµπι, µε πηγή έµπνευσης τη µουσική και τον χορό.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ