Ελενα Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλιτώσαμε 16 δισ. ευρώ μέτρα - iefimerida.gr

Ελενα Κουντουρά: Με τη διαπραγμάτευση του 2015 γλιτώσαμε 16 δισ. ευρώ μέτρα

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πραγματικά ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, μια ακόμη μαγικότερη μόλις κλείσει συμφωνία, ενώ με βάση τους δικούς της υπολογισμούς με τις διαπραγματεύσεις Τσίπρα-Βαρουφάκη το 2015 η χώρα γλίτωσε μέτρα 16 δισ. ευρώ.

Η κυρία Κουντουρά έδωσε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ.

Παραθέτοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου η κυρία Κουντουρά είπε ότι επί των ημερών της επιτεύχθηκε ρεκόρ προσλήψεων από το 2001, έγιναν μεταρρυθμίσεις, μειώθηκε η ανεργία, αυξήθηκαν οι εξαγωγές, αναπτύχθηκε η βιομηχανία. «Εχουμε καταφέρει να έχουμε έκρηξη επενδύσεων...», κατέληξε και συμπλήρωσε: «Μόλις κλείσει η συμφωνία και εφαρμοστεί θα γίνει έκρηξη στην ανάπτυξη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν είχαν γίνει τα λάθη της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα είπε: «Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι 15 Ιουνίου θα έχουμε μια καθαρή λύση», με τον Γιώργο Αυτιά να την διορθώνει: «Ο Ρέγκλινγκ είπε αν δεν κάνατε τις σαχλαμάρες του 2015...».

«Το 2015, όταν εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει μέτρα 20 δισ. Τι μέτρα πάρθηκαν; 5 δισ! Άρα γλυτώσαμε, με τη διαπραγμάτευση τη σκληρή, 16 δισ. μέτρα!» του απάντησε η κυρία Κουντουρά χωρίς να επικαλεστεί σχετικά στοιχεία. «Έχουμε καταφέρει να φέρουμε έκρηξη επενδύσεων στον τουρισμό. 146 φάκελοι για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία. Έχουμε κάνει μικρό θαύμα στον τουρισμό, με αύξηση επισκεπτών κατά 7%...», συμπλήρωσε.

Στην παρατήρηση ότι παρά την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τα έσοδα από τον τουρισμό δεν αυξάνονται, η βουλευτής των ΑΝΕΛ έριξε τις ευθύνες στους πολίτες.«Δυστυχώς ο Έλληνας ακόμη δεν έχει φορολογική νοοτροπία. Πολύ σημαντικό να πληρώνουμε φόρους για να έχουμε και τα ανταποδοτικά οφέλη» είπε η κυρία Κουντουρά και πρόσθεσε: «Έχουμε βάλει προ των ευθυνών τους τους επαγγελματίες του τουρισμού: τη φοροδιαφυγή πρέπει να την πατάξουν και τη μαύρη εργασία να την σταματήσουν».

Αναφερόμενη στα επιτεύγματά της στον τομέα του Τουρισμού ανέφερε: «Έχουμε ανοίξει με διαπραγματεύσεις, πολύ σκληρές, νέες πτήσεις. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που διαπραγματευθήκαμε και φέραμε δύο εταιρείες από τις ΗΠΑ: τη United και American, κλείσαμε και συμφωνία με την Emirates».

«Είμαστε η κυβέρνηση που επιμήκυνε την τουριστική περίοδο, έφερε 6.000 πτήσεις για το 2017, οι πληρότητες σε όλα τα ξενοδοχεία είναι από 85% μέχρι 95%» τόνισε.

«Η καταστροφή της οικονομίας ήρθε στα 6 χρόνια που υποφέραμε» συνέχισε η κυρία Κουντουρά: «Αυτά τα δύο χρόνια η κυβέρνησή μας παλεύει να ισορροπήσει και να έρθει η συμφωνία για να έρθει η σταθερότητα».

«Οι πρώτοι νόμοι που βγάλαμε ήταν για τη φτωχοποίηση» είπε ακόμη και κατέληξε: «Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα κατηγορήσω, δουλεύουμε διαφορετικά, δουλεύουμε συστηματικά».

Μάλιστα, στο τέλος, όταν ο Γιώργος Αυτιάς ζήτησε από την καλεσμένη του να μεταφέρει στους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι δεν θα πρέπει να γελάνε όταν ψηφίζουν τα σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, η Έλενα Κουντουρά απάντησε: «Δουλεύουμε σκληρά Γιώργο μου για να φέρουμε ανάπτυξη και να φέρουμε το χαμόγελο στον Έλληνα»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελενα Κουντουρά υπουργός Τουρισμού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ