Φινλανδία: Ο «σκληροπυρηνικός» Γιούσι Χάλα-άχο νέος ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος - iefimerida.gr

Φινλανδία: Ο «σκληροπυρηνικός» Γιούσι Χάλα-άχο νέος ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος

Φωτογραφία: AP/ Jussi Nukari
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιούσι Χάλα-άχο, που θεωρείται σκληροπυρηνικός, εξέλεξε νέο ηγέτη το ευρωσκεπτικιστικό, εθνικιστικό Κόμμα των Φιλανδών.

Η εκλογή του ενδέχεται να οδηγήσει το κόμμα σε σκληρότερη πολιτική γραμμή, προκαλώντας προβλήματα στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Στο συνέδριο του κόμματος, το 56% των μελών ψήφισαν υπέρ του Χάλα-άχο ενώ το 37% στήριξε τον μετριοπαθή Σάμπο Τέρχο.

Ο νέος ηγέτης του κόμματος είναι ευρωβουλευτής, αλλά επιθυμεί την έξοδο της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχει δηλώσει ότι θα πιέσει τους εταίρους του Κόμματος των Φιλανδών στην κυβέρνηση συνασπισμού να τηρήσουν σκληρότερη πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Μάλιστα, δεν αποκλείει ακόμη και την αποχώρηση του κόμματός του από την τρικομματική κυβέρνηση της Φινλανδίας. Αν και είναι μάλλον απίθανο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση δύσκολα θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις της στους τομείς της περίθαλψης και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ