Εισαγγελική παραγγελία για άσκηση διώξεων σε τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια της Πήγασος - iefimerida.gr

Εισαγγελική παραγγελία για άσκηση διώξεων σε τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια της Πήγασος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τραπεζικών στελεχών αλλά και των υπευθύνων της εταιρίας ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε δόθηκε από την οικονομική εισαγγελία μετά το τέλος της έρευνας για τα δάνεια του εκδοτικού συγκροτηματος.

Το πόρισμα καταλήγει σε ενδειξεις τελεσης του αδικηματος της απιστιας και της ηθικης αυτουργιας σε αυτή με υπόλογους περισσοτερα από 30 στελέχη τραπεζών αλλά και των υπευθύνων της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε η οικονομική εισαγγελία για δάνεια που αγγίζουν τα 160 εκατομμυρίων ευρω τα οποία είχαν ληφθεί το 2006 , το 2013 και το 2014 απο τον εκδοτικό όμιλο. Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας,αντιμέτωπα με την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας απο κοινού και κατα μόνας, απαξ και κατ΄εξακολούθηση είναι περισσότερα από 30 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank,και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία θα κληθούν να απολογηθούν διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.

Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΗΓΣΟΣ εισαγγελική παραγγελία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ