Ονομαστική ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα ζήτησε η ΝΔ- Για 3 από τις 5 τροπολογίες - iefimerida.gr

Ονομαστική ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα ζήτησε η ΝΔ- Για 3 από τις 5 τροπολογίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ονομαστική ψηφοφορία για τρεις από τις πέντε τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα η ονομαστική ψηφοφορία αφορά στις διατάξεις για τα εργασιακά, τη μείωση των συντάξεων και το αφορόγητο όριο.

Οι άλλες τροπολογίες, οι οποίες τίθενται προς ψήφιση με την κανονική διαδικασία -δια της τοποθέτησης των εισηγητών των κομμάτων- αφορούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στα οικονομικά των κομμάτων.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 7 το απόγευμα ενώ είναι πολύ πιθανή η παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ψήφισης των πέντε τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα ξεκίνησε σήμερα με σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας και ο Μάκης Βορίδης μίλησαν για γελοιοποίηση του κοινοβουλίου και εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Και οι δύο βουλευτές έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας των τροπολογιών και ρώτησαν την κυβέρνηση ποιος είναι ο λόγος του κατεπείγοντος και δεν θα μπορούσαν οι τροπολογίες να ψηφιστούν αύριο ή τη Δευτέρα και γιατί με αυτή τη διαδικασία εξευτελίζει έτσι κυβέρνηση τη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ