Εντονη ανησυχία στον ΟΗΕ για την κρίση στη Μέση Ανατολή - iefimerida.gr

Εντονη ανησυχία στον ΟΗΕ για την κρίση στη Μέση Ανατολή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανησυχία παρακολουθεί ο ΟΗΕ την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Κατάρ και άλλων Αραβικών κρατών του Κόλπου «αν αυτό αποτελεί επιδίωξη όλων των πλευρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στην Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο Ντουζαρίτς και πρόσθεσε πως ο Γκουτέρες «καλεί όλες τις χώρες στην περιοχή να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων και να εργαστούν, αντ' αυτού, για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους», πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ άλλων κρατών, διέκοψαν την Δευτέρα τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει την τρομοκρατία, κατηγορίες που το εμιράτο απορρίπτει ως αβάσιμες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ