Στο αυτόφωρο τέσσερα μέλη του πληρώματος του «St.Gregory» που προσάραξε στον Λακωνικό Κόλπο - iefimerida.gr

Στο αυτόφωρο τέσσερα μέλη του πληρώματος του «St.Gregory» που προσάραξε στον Λακωνικό Κόλπο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: fleetmon.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τέσσερα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «St.Gregory» σημαία Μπαχάμες, που χθες τα ξημερώματα προσάραξε, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάλα του Λακωνικού Κόλπου.

Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα στεγανά του πλοίου.

Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο και υποπλοίαρχο του πλοίου και δύο ναύτες, οι οποίοι συνελήφθησαν βάση του άρθρου 277, 278 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια, με κίνδυνο για τους επιβαίνοντες.

Στο «St.Gregory», που μεταφέρει 30.600 μετρικούς τόνους θειάφι, επέβαιναν 19 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. Είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία.

Μέχρι στιγμής, στην περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ η οικεία λιμενική αρχή ενημερώθηκε σήμερα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ανάθεση της διαδικασίας ναυαγιαίρεσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ