Φραστική επίθεση Κατσίκη (ΑΝΕΛ) σε εκπρόσωπο μεταναστών -Εντονη αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης επιτέθηκε φραστικά σε εκπρόσωπο μεταναστών και αποχώρησε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κατσίκης ξέσπασε εναντίον του εκπροσώπου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, επειδή εκείνος άφησε να εννοηθεί ότι οι μετανάστες δεν έχουν πάντα δίκαιη αντιμετώπιση από τις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι πρέπει να δικαιώνονται τα θύματα ρατσιστικής βίας και να μην επαναληφθούν περιστατικά τύπου Μανωλάδας.

Ο κ. Κατσίκης εγκάλεσε την πρόεδρο της Επιτροπής, Αφροδίτη Σταμπουλή, επειδή ευχαρίστησε τον Σαμσιντίν Ιντρίσου για την τοποθέτησή του, γιατί κατά την άποψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχε προσβάλλει τους Ελληνες.

«Τι τον ευχαριστείτε; Που έρχεται εδώ και βρίζει τους Ελληνες», σημείωσε οργισμένος ο κ. Κατσίκης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Το «θερμόμετρο» ανέβηκε περισσότερο όταν ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, ειρωνεύτηκε τον κ. Κατσίκη, όταν τον είδε να αποχωρεί επικαλούμενος άλλη υποχρέωση.

«Ευχαριστούμε για την ευγένειά σας», σχολίασε ο κ. Τσαρμπόπουλος, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και να αρχίζει να φωνάζει ακατάληπτα, ενώ φέρεται να είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «ντροπή σας που καλείτε εδώ όλους αυτούς που βρίζουν τους Ελληνες».

Εντονη ήταν και η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους και κατηγόρησαν τον κ. Κατσίκη για απόπειρα τρομοκράτησης.

«Καμιά φορά ξεχνάμε ότι κάποια ''αυθόρμητα'' ξεσπάσματα εξυπηρετούν μύχιους μισαλλόδοξους πόθους κι οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Δεν μπορεί κανείς το 2017 να εθελοτυφλεί μπροστά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Αν δεν καταλάβουμε ότι η προάσπιση της Δημοκρατίας μας περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να εκφραζόμαστε έτσι μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, ζητώντας την έμπρακτη επίδειξη μεταμέλειας από μέρους του.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ψυχογιός (ΣΥΡΙΖΑ), τόνισε: «Η Επιτροπή αυτή έχει ρόλο να φιλοξενεί εδώ όλες τις απόψεις. Μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα ότι θέλει και πρέπει να τον ακούμε. Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων που έρχονται εδώ είναι εντελώς απαράδεκτη. Εδώ ερχόμαστε να αναδείξουμε τα προβλήματα αν γίνεται αυτό εδώ σκεφτείτε στην κοινωνία πόση δουλειά έχουμε για να εμπεδώσουμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αλλά και ο κ. Τσαμπόπουλος επιτέθηκε στον κ. Κατσίκη, τον οποίο κατηγόρησε για ρατσιστικό λόγο. «Το να θεωρείς την τοποθέτηση ενός ανθρώπου, που πιθανά μάλλον να έχει υπάρξει κι ο ίδιος θύμα ρατσιστικής βίας, ως εξύβριση των Ελλήνων επειδή δεν έχει τη δική σου εθνική καταγωγή και χρώμα είναι ρατσιστικός λόγος. Κι ιδίως όταν συμβαίνει εδώ μέσα, είναι πολύ σοβαρό», είπε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Εγώ εδώ ήρθα μόνο για να μεταφέρω το μήνυμα των μεταναστών. Δεν ήρθα ούτε για να προσβάλω κανέναν ούτε για να συγκρίνω την Ελλάδα με την Γκάνα. Ήρθα σε αμηχανία», σημείωσε από την πλευρά του ο Σαμσιντίν Ιντρίσου.

Ο μόνος που υποστήριξε τον κ. Κατσίκη ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «ανύπαρκτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κωνσταντίνος Κατσίκης ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ