Μαραθώνιος για την Ελλάδα εν όψει Eurogroup -Συναντήσεις Λεμέρ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ - iefimerida.gr

Μαραθώνιος για την Ελλάδα εν όψει Eurogroup -Συναντήσεις Λεμέρ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ

twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνονται οι διεργασίες μεταξύ των δανειστών εν όψει του Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου προκειμένου να βρουν μία κοινή πλατφόρμα για το ελληνικό ζήτημα.

Η πιο σημαντική από αυτές ήταν μεταξύ των υπουργών οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ο Μπρούνο Λεμέρ πριν δει τον Σόιμπλε είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και τον Ιταλό ομόλογό του Παντοάν. Να σημειώσουμε ότι ο Λεμέρ έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη γεύμα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Συνάντηση με Γ. Ντάισελμπλουμ για το επόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου. Έως τότε κινητοποίηση για μια από κοινού εργασία, για μια λύση για την Ελλάδα, έγραψε στο Twitter o Γάλλος υπουργός.

Οι διεργασίες αυτές είναι σε εξέλιξη ενώ όλα δείχνουν πως έχει διαμορφωθεί η βασική πλατφόρμα για το Ελληνικό Ζήτημα μετά από τη σύγκλιση Γερμανίας – ΔΝΤ.

Μαραθώνιος για την Ελλάδα εν όψει Eurogroup -Συναντήσεις Λεμέρ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ | iefimerida.gr 0

Βεβαίως, η Γαλλία έχει εκδηλώσει μία διαφορετική άποψη στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου της στις αγορές.

Στη συνάντηση Λεμέρ- Σόιμπλε οι δύο άνδρες έθεσαν τις βάσεις και για την προώθηση μιας αποτελεσματικής Γαλλογερμανικής συνεργασίας για τις αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μετά και τις σχετικές δηλώσεις Μέρκελ-Μακρόν.

Ο Γάλλος υπουργός ανήρτησε και σχετικές φωτογραφίες στο τουίτερ.

Μαραθώνιος για την Ελλάδα εν όψει Eurogroup -Συναντήσεις Λεμέρ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ | iefimerida.gr 1


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ