Τη θανατική ποινή θα ζητήσουν οι εισαγγελείς για τον "εγκέφαλο" της επίθεσης στο USS Cole - iefimerida.gr

Τη θανατική ποινή θα ζητήσουν οι εισαγγελείς για τον "εγκέφαλο" της επίθεσης στο USS Cole

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στρατιωτικοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ζητούν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος ενός Σαουδάραβα ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την επίθεση εναντίον ενός σκάφους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού τον Οκτώβριο του 2000 στον Κόλπο του Ομάν, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις κατηγορίες σε βάρος του Αμπντ αλ Ράχιμ αλ Νασίρι και ότι ζητά να του επιβληθεί η θανατική ποινή για τη βομβιστική επίθεση στο USS Cole, στην οποία είχαν βρει το θάνατο 17 άνδρες του ναυτικού. Η έκρηξη είχε αφήσει μια τεράστια τρύπα στο κύτος.

Η απόφαση να ζητηθεί η εκτέλεση του αλ Νασίρι θα πρέπει να επικυρωθεί από τον επικεφαλής νομικό αξιωματούχο ο οποίος επιβλέπει τα στρατοδικεία στην αμερικανική ναυτική βάση στην Ακτή Γκουαντάναμο, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατηγορεί τον αλ Νασίρι ότι βρισκόταν επίσης πίσω από την επίθεση στο γαλλικό δεξαμενόπλοιο MV Limburg στον Κόλπο του Άντεν τον Οκτώβριο του 2002, στην οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Ο αλ Νασίρι αντιμετωπίσει ένα φάσμα κατηγοριών που περιλαμβάνουν φόνο, απόπειρα φόβου κατά παραβίαση του νόμου του πολέμου, διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, συνωμοσία για την διάπραξη τρομοκρατικών εργασιών κ.ά.

Η εκ νέου απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του αλ Νασίρι αποτελεί την πρώτη νέα υπόθεση που εκδικάζεται στα στρατοδικεία αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει την επανάληψη της έντονα αμφισβητηθείσας διαδικασίας για ορισμένους από τους υπόπτους στη φυλακή στο Γκουαντάναμο.

Ο Ομπάμα, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησής του, προσπαθεί να ολοκληρώσει την διαδικασία δίωξης των κρατουμένων στη ναυτική βάση προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο του να κλείσει τη φυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ