Κερδίζει έδαφος η Μέι ώρες πριν από εκλογές- Στο 43% η πρόθεση ψήφου - iefimerida.gr

Κερδίζει έδαφος η Μέι ώρες πριν από εκλογές- Στο 43% η πρόθεση ψήφου

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κερδισμένη βγαίνει η βρετανίδα πρωθυπουργός σε νέα δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε μάλιστα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Opinium, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, δείχνει πως οι Συντηριτικοί οδεύουν να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία. Μάλιστα, το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι του Εργατικού Κόμματος διευρύνθηκε στις επτά εκατοστιαίες μονάδες, δηλαδή κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε στο σύνολό της μετά την επίθεση στο Λονδίνο που διέπραξαν τζιχαντιστές την 3η Ιουνίου (4η-6η Ιουνίου) και παρουσιάζει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν το 43% της πρόθεσης ψήφου και τους Εργατικούς να χάνουν μία μονάδα και να συγκεντρώνουν 36%.

Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες πριν από τις βρετανικές εκλογές και με νωπές ακόμα τις μνήμες από το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου, το Σάββατο, η Τερέζα Μέι φαίνεται διατεθειμένη να εξετάσει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν αυτό χρειάζεται προκειμένου να καταπολεμηθεί ο εξτρεμισμός.

Η πρωθυπουργός των Συντηρητικών σημείωσε μάλιστα πως η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις κινήσεις φερόμενων ως εξτρεμιστών ακόμη και εάν δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τους ασκεί ποινικές διώξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές Βρετανία Συντηριητικοί Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ