Πελαγίδης: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για μια ακόμη θεατρική διάσπαση με τους πιστωτές - iefimerida.gr

Πελαγίδης: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για μια ακόμη θεατρική διάσπαση με τους πιστωτές

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το γεγονός ότι το ζήτημα του χρέους παραμένει ανεπίλυτο είναι καλά νέα για τον Τσίπρα», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανάλυση για το Brookings Institute ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θοδωρής Πελαγίδης.

«Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, καθώς του επιτρέπει να πει στους ψηφοφόρους στις επερχόμενες εκλογές ότι οι πιστωτές είναι οι πραγματικοί ένοχοι για τη λιτότητα», τονίζει στο κείμενό του που έχει τίτλο: Ελλάδα, Το Πουέρτο Ρίκο της Ευρώπης.

Πελαγίδης: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για μια ακόμη θεατρική διάσπαση με τους πιστωτές | iefimerida.gr 0

Παράλληλα ο κ. Πελαγίδης προειδοποιεί για «ακόμη μία θεατρική “διάσπαση” ανάμεσα στον Τσίπρα και τους πιστωτές, ακριβώς πριν από τις επόμενες εκλογές, καθώς το πολιτικό του κεφάλαιο συνεχίζει να είναι η υποτιθέμενη αντίσταση στους πιστωτές». Όπως λέει, «όσοι παρακολουθούν το διαρκές ελληνικό δράμα ποτέ δεν θα πρέπει να το ξεχνούν αυτό».

Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μικρός αριθμός προαπαιτουμένων που υπολείπονται στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης του προγράμματος, «αυτά που εκκρεμούν είναι σημαντικά και περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας που παρέχει ηλεκτρισμό στη χώρα, μεταξύ άλλων».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η συνεχιζόμενη περιοριστική πολιτική στην Ελλάδα οφείλεται στην αδυναμία της χώρας να αυξήσει το ΑΕΠ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ