Βορίδης: Δεν έχουμε εκκρεμότητες με την τρόικα - iefimerida.gr

Βορίδης: Δεν έχουμε εκκρεμότητες με την τρόικα

Βορίδης: Δεν έχουμε εκκρεμότητες με την τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους εκπροσώπους της τρόικας συναντήθηκε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, με τους οποίους και συζήτησε όλα θα τέματα που άπτονται στις αρμοδιότητές του πλην αυτού της απελευθέρωσης των ταξί.

«Δεν συζητήσαμε καθόλου για τα ταξί. Το ότι δεν ετέθη στην σημερινή συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν παρατηρήσεις», σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τόνισε ότι από την πλευρά των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας το υπουργείο «έχει εν πολλοίς ανταποκριθεί» και δεν έχει σημαντικές και ουσιαστικές εκκρεμότητες.Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Βορίδη το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι αυτοκινητόδρομοι και υπογράμμισε στους συνομιλητές του την ανάγκη να καλυφθούν ορισμένα χρηματοδοτικά κενά, χαρακτηρίζοντας σημαντικό τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τα φορτηγά, ενημέρωσε, όπως είπε, την τρόικα ότι ολοκληρώθηκε στην πραγματικότητα η απελευθέρωση, ενώ τους παρουσίασε το πρόβλημα του φορολογικού «dumping» από γειτονικές χώρες, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Βορίδης είπε πως εκείνο το οποίο συζήτησε με το κλιμάκιο της τρόικας, είναι ότι πρέπει να τακτοποιηθούν ορισμένα ζητήματα, κυρίως λογιστικού χαρακτήρα, και έχουν να κάνουν αφενός με τον τρόπο χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό και αφετέρου με τις οφειλές των υπουργείων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής προς τις αστικές συγκοινωνίες. Επίσης, ετέθη το θέμα της αντιμετώπισης της εισιτηριοδιαφυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ