Παρίσι: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη - «Αυτό είναι για τη Συρία», φώναζε [βίντεο] - iefimerida.gr

Παρίσι: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη - «Αυτό είναι για τη Συρία», φώναζε [βίντεο]

Φωτογραφία: David Metreau/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτό είναι για τη Συρία» φώναξε ο δράστης της επίθεσης που προκάλεσε πανικό το απόγευμα της Τρίτης στην Παναγία των Παρισίων.

Ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων δήλωσε αμέσως μετά τη σύλληψή του ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», μέλος δηλαδή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, ο δράστης που τραυματίστηκε στο θώρακα από πυρά αστυνομικών, φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία!» και επιτέθηκε στη συνέχεια στους αστυνομικούς με ένα σφυρί.

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν. Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του.

Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά «κουζινομάχαιρα».

Video shows Paris police surrounding man after he attacked an officer with a hammer outside the Notre-Dame Cathedral https://t.co/3I3lyGfM9d pic.twitter.com/hjTVWngeWm

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ