Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει: Εκανα άμβλωση παραμονές των Αγώνων του Πεκίνου, για να διεκδικήσω το χρυσό - iefimerida.gr

Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει: Εκανα άμβλωση παραμονές των Αγώνων του Πεκίνου, για να διεκδικήσω το χρυσό

Φωτογραφία: AP/ Jon Super
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σάνια Ρίτσαρντς, κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων, αποκάλυψε στο βιβλίο της τη δύσκολη απόφαση που πήρε τις παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, όταν έκανε άμβλωση, για να διεκδικήσει το χρυσό.

Η Αμερικανίδα πρώην πρωταθλήτρια των 400 μ.- που έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και περιμένει το πρώτο της παιδί- το 2008 ήταν αρραβωνιασμένη με τον αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ααρον Ρος, τον οποίο και παντρεύτηκε αργότερα.

Δεν είχε προγραμματίσει να μείνει έγκυος, καθώς εκείνη την περίοδο προετοιμαζόταν για το όνειρό της, την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στα 400 μέτρα. «Ολα όσα είχα θελήσει στη ζωή μου φαίνονταν εφικτά», γράφει, σύμφωνα με το People. «Εκείνη τη στιγμή, φαινόταν ότι δεν υπήρχε επιλογή. Η συζήτηση για το πότε αρχίζει η ζωή τριγύριζε στο κεφάλι μου και η προοπτική ενός παιδιού εκτός γάμου, στο αποκορύφωμα της καριέρας μου, φαινόταν αβάσταχτη. Τι θα σκέφτονταν για εμένα οι χορηγοί μου, η οικογένειά μου, η εκκλησία μου και οι θαυμαστές μου;», συνεχίζει.

Συζήτησε για το θέμα με τον σύντροφό της στο τηλέφωνο, καθώς εκείνος έλειπε για προετοιμασία. «Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Λες και αν δεν το λέγαμε αυτό θα μείωνε τις ενοχές και την ντροπή», αναφέρει ακόμη.

Τελικά, έκανε άμβλωση μία ημέρα πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για το Πεκίνο. «Πήρα μια απόφαση που με διέλυσε και που δεν μπορούσα να συνέλθω απευθείας. Η άμβλωση θα ήταν πλέον για πάντα κομμάτι της ζωής μου. Ημουν πρωταθλήτρια παγκοσμίου επιπέδου. Από τα ύψη αυτής της πραγματικότητας, έπεσα στα βάθη της απελπισίας».

Παρότι ο γιατρός της συνέστησε να μην γυμναστεί για δύο εβδομάδες έπειτα από την άμβλωση, εκείνη πήγε στο Πεκίνο και συνέχισε τις προπονήσεις, με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Το βράδυ πριν από την κούρσα της στα 400 μ. δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Την επομένη, η αυτοπεποίθησή της είχε καταρρακωθεί.

Στον τελικό, μπήκε πρώτη στην τελική ευθεία. Ομως, έπαθε κράμπα και την πέρασαν η Βρετανίδα Κριστίν Οχουρουόγκου και η Τζαμαϊκανή Σερίκα Γουίλιαμς. Τελικά η Ρίτσαρντς πήρε το χάλκινο μετάλλιο. «Ημουν διαλυμένη, ψυχολογικά και σωματικά», περιγράφει. Λίγες ημέρες αργότερα, πήρε το χρυσό με την ομάδα των 4Χ400 μέτρων.

Η Ρίτσαρντς εξήγησε στο ESPN ότι αποφάσισε να αποκαλύψει τώρα αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής της, γιατί πολλά νεαρά κορίτσια βιώνουν το ίδιο και θέλει να τα βοηθήσει να το ξεπεράσουν.

Επειτα από αυτό, γρήγορα «συνήλθε» αθλητικά. Περιγράφει το 2009 ως την καλύτερη χρονιά της ως αθλήτρια. Ομως, εκείνη η απόφαση είχε συνέπειες και στη σχέση της με τον Ρος. Οι δυο τους αποφάσισαν να το συζητήσουν έπειτα από πολλά χρόνια.

«Πάντα του κρατούσα κάποια κακία. Ενιωθα εγκαταλελειμμένη σε εκείνη τη στιγμή. Επειδή δεν είχε πει τίποτα, ούτε έφερε αντίρρηση, ούτε συμφώνησε, κράτησε τη συνείδησή του καθαρή και αυτό δεν ήταν δίκαιο. Ομως, μου εξήγησε ότι η απόφαση τον βάρυνε όσο και εμένα», γράφει ακόμη η Ρίτσαρντς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ