Δημήτρης Μπάσης στο iefimerida: Δυστυχώς έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς - iefimerida.gr

Δημήτρης Μπάσης στο iefimerida: Δυστυχώς έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς

φωτογραφίες: mpasis.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν νιώθω ότι πάω σε πόλεμο επειδή ανά τον κόσμο γίνονται τρομοκρατικά χτυπήματα» λέει ο Δημήτρης Μπάσης που μόλις επέστρεψε από ακόμα μία περιοδεία και ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Φέτος κλείνει 20 χρόνια δημιουργικής διαδρομής με σπουδαίες συνεργασίες και καλά λαϊκά τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο. Τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις ο Δημήτρης Μπάσης τις αρχίζει από το Γκάζι, όπου δίνει ραντεβού για τις 26 Ιουνίου, παρέα με φίλους.

Θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν μαζί του επί σκηνής Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιάννης Κότσιρας, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης.

«Είναι μια διαδρομή με πάρα πολλούς σταθμούς, οι σταθμοί αυτοί έχουν να κάνουν με τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια. Την διαδρομή αυτή μέσα στα 20 χρόνια δεν την έκανα μόνος μου, την έκανα μαζί με τους φίλους, συνεργάτες, τους οποίους και καλώ στις 26 Ιουνίου να γιορτάσουμε» λέει στο iefimerida.gr ο Δημήτρης Μπάσης, σχολιάζοντας φυσικά και τα 20 επιπλέον χρόνια στην ηλικία, λέγοντας «+20, σημαίνει ότι έχω μεγαλώσει κατά 20 χρόνια, έχω ωριμάσει περισσότερο και όλα αυτά που έγιναν μέσα στα 20 χρόνια, δημιουργούν μια γερή βάση για την συνέχεια. Θεωρώ ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω».

«Τον Απρίλιο του 2017 συμπλήρωσα 20 χρόνια δισκογραφικής διαδρομής. Ήταν Απρίλιος του 1997 όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος «Με την φόρα του Ανέμου». Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να τα γιορτάσω με τους φίλου μου, φίλους που έχουν άμεση σχέση με αυτήν μου την πορεία. Είναι φίλοι που είτε μου έγραψαν τραγούδια, είτε βρεθήκαμε επί σκηνής και συνεργαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου γιατί ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά μου».

«Η οικογένειά μου είναι το αντίβαρό μου»

Μία συνεπής πορεία στο πέρασμα των χρόνων. Η οικογένεια, που δεν την εμφανίζετε και συχνά, τι ρόλο παίζει στην πορεία αυτή;
«Η οικογένεια υπάρχει σε αυτή τη διαδρομή τα τελευταία 10 χρόνια από τα συνολικά 20. Η οικογένεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Είναι το αντίβαρό μου, ειδικά όταν η αυλαία κλείνει και επιστρέφω στο σπίτι.
Η οικογένεια είναι αυτή που θα κάνει την πρώτη κριτική και θα μοιραστώ μαζί τους τις αγωνίες μου και τους προβληματισμούς μου»
.

Δημήτρης Μπάσης στο iefimerida: Δυστυχώς έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς  | iefimerida.gr 0


«Φέτος αποφάσισα να αγαπήσω πάλι τον εαυτό μου»

Πολλοί αυτό το χειμώνα ασχολήθηκαν με τα κιλά σας. Για όσους κάνουν την ίδια προσπάθεια. Πόσο εύκολη/δύσκολη διαδικασία και τι είναι αυτό που χρειάζεται για την επιτυχία.
«Νομίζω ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα αρκεί να το βάλει ως στόχο και να κλειδώσει μέσα του αυτό το στόχο. Εγώ αυτό που έκανα ήταν ότι απλά άλλαξα τρόπο ζωής. Άρχισα να γυμνάζομαι και να τρέφομαι σωστά, κάτι που τα τελευταία χρόνια είχα παρατήσει. Οπότε κάποια στιγμή αποφάσισα να αγαπήσω πάλι τον εαυτό μου.

«Για τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα εφευρέσαμε τα αντίμετρα»

Μέτρα και αντίμετρα. Μνημόνια και θεσμοί. Ποια είναι η προσωπική σας θέση για την καθημερινότητα;
«Αυτό που έχω να πω είναι ότι για την σημερινή κατάσταση ευθύνονται όλοι.
Έχουμε μπει σε ένα μνημόνιο το 2010 με την ελπίδα ότι μέσα σε δύο χρόνια θα ερχόταν η ανάπτυξη και θα βγαίναμε στις αγορές και η ζωή μας σε λίγα χρόνια θα αποκτούσε πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς.
Έχουμε φτάσει στο 2017 και ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς».

Επειδή έπρεπε να έρθουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, εφεύραμε τα αντίμετρα

«Εχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς»

«Στην αρχή τους δανειστές μας τους ονομάζαμε τρόικα, μετά τους ονομάσαμε θεσμούς στη συνέχεια τα μέτρα που παίρναμε ήταν σκληρά και επειδή έπρεπε να έρθουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, εφεύραμε και τα αντίμετρα. Όλο αυτό που οδηγεί; Σε μια κοροϊδία.
Δεν φτάσαμε όμως εδώ ξαφνικά από μια κακή διαχείριση των τελευταίων 7 χρόνων, το κακό έχει τις ρίζες του πολύ πιο βαθιά και πολλά χρόνια πίσω.
Ας αναλογιστούμε ο καθένας μας ως πολίτης που έχουμε φταίξει κι εμείς, που σίγουρα έχουμε φταίξει και γιατί επιτρέψαμε τα προηγούμενα χρόνια να συμβούν όλα αυτά και να φτάσουμε ως εδώ.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να ζούμε άλλο με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δυστυχώς, έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς και ότι μόνοι μας (και αυτό πρέπει να το πιστέψουμε) θα βγούμε από αυτή την κρίση χωρίς τις υποσχέσεις των φίλων μας Ευρωπαίων συμμάχων, μόνοι μας.
Η νεότερη ιστορία έχει αποδείξει ότι ως λαός, όποτε ήμασταν ενωμένοι και πήραμε την τύχη στα χέρια μας, βγήκαμε κερδισμένοι και κάναμε θαύματα»
.

Υπάρχει διέξοδο μέσα από τη σημερινή βουλή;
«Η διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν ο λαός αφυπνιστεί σηκωθεί από το καναπέ του και καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Η Βουλή είμαστε εμείς, ο λαός, από εμάς εκλέγονται οι 300. Αν υπάρχει αδιέξοδο θα πρέπει ο λαός να κάνει κάτι».

Δημήτρης Μπάσης στο iefimerida: Δυστυχώς έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς  | iefimerida.gr 1

«Οι καλλιτέχνες παρά την κρίση είναι ενεργοί δίνοντας χρώμα στο γκρίζο»

Πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη;
«Όπως όλα τα επαγγέλματα, έτσι και οι καλλιτέχνες δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση μέσα στην συνεχιζόμενη κρίση των τελευταίων χρόνων, αλλά δίνουν και τον αγώνα τους για τις ιδέες και τα οράματα που έχουμε ως καλλιτέχνες. Και σε μια κοινωνία που μαστίζεται από οικονομική κρίση για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου και τις ιδέες σου, αλλά και το όραμα σου, χρειάζεται καθημερινός αγώνας.
Οι καλλιτέχνες έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι παρά την κρίση είναι ενεργοί δίνοντας χρώμα στο γκρίζο τη καθημερινότητας μας.
Δύσκολη μεν η καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη, αλλά μέσα από τις δυσκολίες πάντοτε γεννιούνται σπουδαία πράγματα. Τα μεγαλύτερα τραγούδια γράφτηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες πάλι σε δύσκολες εποχές
».


Ανταλλαγή δηλώσεων, δελτίων τύπου και κατηγοριών. Θέλω την γνώμη για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, της ΑΕΠΙ, των νεοσύστατων ΜΕΤΡΟΝ, ΑΣΜΑ;
«Ως τραγουδιστής ανήκω σε άλλο οργανισμό στην Ερατώ, που είναι ο οργανισμός των τραγουδιστών για τα συγγενικά δικαιώματα.
Βέβαια δεν με αφήνει αδιάφορο όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο καιρό με την ΑΕΠΙ. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και αν όντως έχουν γίνει όλα αυτά που έχουμε ακούσει, να γίνει μια κάθαρση, εξυγίανση και οι δημιουργοί να μπορούν να έχουν καλύτερο έλεγχο στην διαχείριση των πνευματικών τους δικαιωμάτων».


«Δεν νιώθω ότι πάω σε πόλεμο στις περιοδείες επειδή γίνονται τρομοκρατικά χτυπήματα»


Περάσατε έναν χειμώνα ταξιδεύοντας για εβδομάδες σε όλο τον κόσμο. Σας επηρεάζουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, υπάρχει δεύτερη σκέψη για τις συναυλίες;
«Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Κάθε φορά που ταξιδεύω οπλίζομαι με θετική ενέργεια, βάζω στις αποσκευές μου τα τραγούδια μου και προσπαθώ σε κάθε μου live να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.
Δεν νιώθω ότι πάω σε πόλεμο επειδή ανά τον κόσμο γίνονται τρομοκρατικά χτυπήματα, οπότε αφήνω τις δεύτερες σκέψεις που αφορούν το κακό και έχω μια σκέψη και μόνο, να είναι πετυχημένη η κάθε συναυλία
».

Δημήτρης Μπάσης στο iefimerida: Δυστυχώς έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς  | iefimerida.gr 2

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;
«Στις 26 Ιουνίου επιτέλους θα γιορτάσω με τους φίλους μου επί σκηνής τα 20 μου χρόνια δισκογραφικής μου διαδρομής. Η συγκεκριμένη συναυλία θα είναι και η εναρκτήρια της καλοκαιρινής μου περιοδείας, θα συνεχίσω με πάρα πολλούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με τον τίτλο «20 χρόνια Δημήτρης Μπάσης» και μαζί με την ορχήστρα μου, θα ταξιδεύω από την μια άκρη στην άλλη. Επίσης έχει ολοκληρωθεί το νέο μου cd το οποίο θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα».

Νέος δίσκος μετά από 5 χρόνια

«Έχω την τύχη σε αυτό το cd να μου γράφουν τραγούδια ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Μετά από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, επιτέλους ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει ο δίσκος μου ο οποίος έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον».

Μία αγαπημένη καλοκαιρινή εικόνα; Πού, με ποιους, τι μουσική παίζει;
«Το ελληνικό καλοκαίρι έχει χρώμα γαλάζιο. Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου κι όταν το καλοκαίρι πρέπει να ταξιδεύεις από την μια άκρη στην άλλη κάνοντας συναυλίες όπως καταλαβαίνεται τα αρώματα και οι γεύσεις που παίρνεις από κάθε γωνιά του τόπου μας είναι πολλές.
Δεν ξέρω αν μπορώ με αυτά τα λόγια να αποτυπώσω μια εικόνα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή και την ζω όσο πιο έντονα μπορώ, προσπαθώντας να ισορροπήσω ανάμεσα στην δουλειά και την οικογένεια μου».

Δημήτρης Μπάσης στο iefimerida: Δυστυχώς έχει υποθηκευτεί το μέλλον της επόμενης γενιάς  | iefimerida.gr 3

Δημήτρης Μπάσης «20 χρόνια» 26 Ιουνίου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση Ορθίων: 9 ευρώ / Καθήμενων: 13 ευρώ
Ταμείο: Όρθιοι 12 ευρώ /Καθήμενοι: 15 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 / Έναρξη συναυλίας: 21:00
Οργάνωση παραγωγής: 360o Entertainment
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Μπάσης συναυλία Τεχνόπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ