Μαροκινο-ιταλός ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο [εικόνα] - iefimerida.gr

Μαροκινο-ιταλός ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Μαροκινο-Ιταλός Γιούσεφ Ζάγμπα, σύμφωνα με πληροφορία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Corriere della Sera, την οποία επιβεβαίωσε η βρετανική αστυνομία.

Πρόκειται για τον Γιουσέφ Ζάγκμπα, και είχε γεννηθεί στο Μαρόκο το 1995. Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, τον Μάρτιο του 2016, οι ιταλικές αρχές τον είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο της Μπολόνια (όπου τα τελευταία χρόνια ζει η μητέρα του), ενώ προσπαθούσε να επιβιβασθεί σε πτήση για την Τουρκία. Στο κινητό του είχαν εντοπισθεί εικόνες και βίντεο που κρίθηκαν φανατικού, εξτρεμιστικού περιεχομένου. Οι ιταλικές αρχές ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Μαροκινο-ιταλός ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Στην Ιταλία κατηγορήθηκε για διεθνή τρομοκρατία αλλά απαλλάχθηκε στη συνέχεια από την κατηγορία αυτή.

Πηγή των ιταλικών υπηρεσιών Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος δράστης της επίθεσης είχε ιταλίδα μητέρα και μαροκινό πατέρα.

Μαροκινο-ιταλός ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο [εικόνα] | iefimerida.gr 1

Επιβεβαιώνει το δημοσίευμα η βρετανική αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα του τρίτου δράστη της επίθεσης του Σαββάτου στο Λονδίνο, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera: πρόκειται για τον 22χρονο Ιταλό, μαροκινής καταγωγής Γιούσεφ Ζάγμπα, από το ανατολικό Λονδίνο.

Η αστυνομία διευκρινίζει ότι ο Ζάγμπα δεν είχε κινήσει το ενδιαφέρον της αστυνομίας ή της υπηρεσίας ασφαλείας MI5.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης νέα σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, ενός 27χρονου στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ