Nέα σύσκεψη Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών το Σάββατο - iefimerida.gr

Nέα σύσκεψη Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών το Σάββατο

Κρίσιμη σύσκεψη Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών το Σάββατο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου κλείστηκε τελικά το νέο «ραντεβού» μεταξυ του Λουκά Παπαδήμου και των πολιτικών αρχηγών.Εάν η κρίσιμη σύσκεψη δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα-δηλαδή μια συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση-τότε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη. Στη σύσκεψη που είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους υπουργούς του κόμματος που συμμετέχουν στην κυβέρνηση τόνισε ότι θα υπάρξει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με τα εργασιακά αφου όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ο πυρήνας της πολικής μας».

Μάλιστα είπε ότι τα επιχειρήματα απέναντι στην τροϊκα θα πρέπει να εστιαστούν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα εργασιακά θα επιφέρει και νέα ύφεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η συμφωνία για το PSI θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα-ίσως και άυριο όπως είπε.

Σε ότι αφορά στην δανειακή σύμβαση ο κ.Βενιζέλος είπε ότι θα έρθει σε δύο δόσεις και θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ώστε να δώσει κάποια προκαταβολή η τρόϊκα και μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία.

Για τις κοινές ή προνομιούχες μετοχές θα πάνε σε κοινές αλλά δύο ταχυτήτων και αυτό θα εξαρτάται με ψήφο ή χωρίς ψήφο ανάλογα με τον βαθμό συμβολής της κάθε τράπεζας στο δημόσιο.

'Οσο για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που απαιτεί η τρόϊκα από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι είναι ανοιχτό ακόμη αλλά όχι σε αυτή την φάση.Πιθανόν κάτι τέτοιο να γίνει αργότερα αφού μπορεί να επέλθει προκαταρκτική συμφωνία.

Για τα εσωκομματικά ο κ.Παπανδρέου έκανε έμμεση αναφορά στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τις πρόσφατες δηλώσεις του λέγοντας ότι δεν πρέπει «να κρατάμε αυτοκαταστροφική στάση» και ότι «η αμφιθυμία δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους μας» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πάρει κάποια μέτρα.

Τέλος ενημέρωσε οτι θα πάει στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του ΕΣΠ την Δευτέρα και θα κάνει επαφές με υπουργούς,με την ΚΤΕ και θα κάνει ότι μπορεί πρόσθεσε για να έχουμε ενιαία γραμμή.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ