Συρία: Αρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα από το ISIS - iefimerida.gr

Συρία: Αρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα από το ISIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα, de facto πρωτεύουσας του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» ξεκίνησε τα ξημερώματα με συντονισμένη επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τα ανατολικά, δυτικά και βόρεια της πόλης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Ταλάλ Σίλο η μάχη της Ράκα θα είναι «σφοδρή διότι το Ισλαμικό Κράτος θα υπερασπισθεί μέχρι θανάτου αυτό που ονομάζει πρωτεύουσά του».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία Κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών, που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα προωθήθηκαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων απ’ τις παρυφές της Ράκα, αφού την κύκλωσαν βαθμιαία σε μια εκστρατεία που ξεκίνησε απ’ τον περασμένο Νοέμβριο. Τη Δευτέρα κατέλαβαν τα τελευταία χωριά δυτικά της πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, περίπου 90 χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα με την Τουρκία.

Η επίθεση στη Ράκα θα ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο «χαλιφάτο» του «Ισλαμικού Κράτους», που είναι αντιμέτωπο με την ήττα στη Μοσούλη του Ιράκ και οι δυνάμεις του αναγκάζονται να αποσυρθούν σε άλλες περιοχές της Συρίας, όπως το Ντέιρ αλ Ζορ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιό τους στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ