Αγρυπνία στο Λονδίνο με μήνυμα κατά της τρομοκρατίας: Θα σας νικήσουμε [εικόνες & βίντεο]

Με το μήνυμα «Θα σας νικήσουμε. Δεν θα κερδίσετε» οι πολίτες του Λονδίνου συγκεντρώθηκαν στις 6 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Δευτέρας για να αποτίσουν ακόμη μία φορά φόρο τιμής στους νεκρούς της νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

«Ποτέ δεν θα αφήσουμε αυτούς τους δειλούς να νικήσουν και δεν θα εκφοβηθούμε από την τρομοκρατία», είπε ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Καν, μιλώντας στους χιλιάδες πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την αγρυπνία.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Potters Fields του κεντρικού Λονδίνου, δίπλα στο Δημαρχείο και μόλις λίγα μέτρα μακριά από εκεί που συνέβη η επίθεση το βράδυ του Σαββάτου.

Τότε που μέσα σε μόλις 8 λεπτά, 7 συμπολίτες τους έπεσαν θύματα της παράνοιας των 3 τρομοκρατών στην αγορά του Μπόροου το βράδυ του Σαββάτου.

Με δάκρυα στα μάτια αλλά ενωμένοι απέναντι στον πόνο και την απειλή της τρομοκρατίας, οι Λονδρέζοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο δήμαρχος της πόλης μιλώντας από το βήμα κάλεσε όλον τον κόσμο, τους πολίτες και τους επισκέπτες να θυμηθούν μαζί αυτούς που έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου.

Crowds observe moment of silence in central London in vigil to remember victims of London Bridge terror attack https://t.co/16XgyBZK0c pic.twitter.com/M7rGIc6g65

Κάλεσε όλους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπάθειά τους στις οικογένειες των νεκρών και να δείξουν στον κόσμο ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν όλους εκείνους που θέλουν να βλάψουν τον δυτικό κόσμο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να καταφθάνουν στο σημείο και να αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Την Τρίτη θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη της Μ. Βρετανία στις 11 το πρωί (τοπική ώρα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ