H Ελλάδα αναλαμβάνει διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ - iefimerida.gr

H Ελλάδα αναλαμβάνει διπλωματικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπειτα από σχετικό επίσημο αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό η ελληνική πρεσβεία στην Ντόχα αναλαμβάνει την διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της αιγυπτιακής κυβέρνησης, Sameh Hassan Shoukry, επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά υποβάλλοντας το παραπάνω αίτημα.

Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν έπειτα από τις κατηγορίες για υπόθαλψη της διεθνούς τρομοκρατίας και τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων της Αιγύπτου με το Κατάρ.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Hassan Shoukry, διατυπώθηκε, από αιγυπτιακής πλευράς, το αίτημα να αναλάβει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα τη διπλωματική εκπροσώπηση της φίλης Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων που διατηρεί η Ελλάδα με τον αραβικό κόσμο, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του.

Η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας».

Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση Αιγύπτου στο Κατάρ μετά από αίτημα Shoukry σε ΥΠΕΞ @NikosKotzias https://t.co/12VWMftVc8 pic.twitter.com/qNcqH8rE92

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ