Ο Θεοδωράκης ξεσπά για τον θάνατο της γυναίκας στη Φολέγανδρο: Δεν αξίζουμε αυτή την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Θεοδωράκης ξεσπά για τον θάνατο της γυναίκας στη Φολέγανδρο: Δεν αξίζουμε αυτή την Ελλάδα

Φωτογραφία:  Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε, δεν ήταν ποτέ» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Facebook, μιλώντας για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας στη Φολέγανδρο.

«Η γυναίκα στη Φολέγανδρο πέθανε, λοιπόν, περιμένοντας επί τέσσερις ώρες το ελικόπτερο που θα τη μετέφερε στην Αθήνα και πιθανόν στη σωτηρία» αναφέρει ο Θεοδωράκης προσθέτοντας εμφανώς αγανακτισμένος ότι «Στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και ο δήμαρχος είναι εκείνος που οδηγεί το ασθενοφόρο.

Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται το να ζει κάποιος στα νησιά των Κυκλάδων, η πραγματικότητα είναι ότι η ζωή είναι πολύ πιο σκληρή και ακριβή από όσο η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών μας αφήνει να φανεί»

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Η γυναίκα στη Φολέγανδρο πέθανε, λοιπόν, περιμένοντας επί τέσσερις ώρες το ελικόπτερο που θα τη μετέφερε στην Αθήνα και πιθανόν στη σωτηρία.

Νησιά περιζήτητα στους τουρίστες (και στους Αθηναίους το καλοκαίρι) δεν διαθέτουν τις υποδομές και το προσωπικό υγείας που δικαιούνται.

Όπως σωστά αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας «το ισοζύγιο προσφοράς μεταξύ Φολεγάνδρου και Πολιτείας είναι ελλειμματικό».

Στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και ο δήμαρχος είναι εκείνος που οδηγεί το ασθενοφόρο.
Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται το να ζει κάποιος στα νησιά των Κυκλάδων, η πραγματικότητα είναι ότι η ζωή είναι πολύ πιο σκληρή και ακριβή από όσο η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών μας αφήνει να φανεί.

Τα καταλύματα είναι πολύ ακριβά, λόγω της σιγουριάς ως προς το εισόδημα που «εγγυώνται» οι τουρίστες του καλοκαιριού. Στις «άγονες γραμμές» της Ελλάδας οι δήμαρχοι ή οι περιφερειάρχες προσφέρουν κάποιο χρηματικό ποσό μηνιαίως ως κίνητρο προκειμένου να έχουν παιδίατρο, καρδιολόγο, οδοντίατρο…

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις το κράτος ξεχνά ότι οι πολίτες πληρώνουν φόρους προκειμένου αυτό να λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελός τους.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το βλέπουμε να συμβαίνει όλο και πιο τακτικά και να φαίνεται όλο και πιο φυσικό. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε, δεν ήταν ποτέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ