Ορίστε γιατί οι άνδρες δεν πρέπει να φορούν σαγιονάρες και σανδάλια -Η επιστημονική εξήγηση - iefimerida.gr

Ορίστε γιατί οι άνδρες δεν πρέπει να φορούν σαγιονάρες και σανδάλια -Η επιστημονική εξήγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άντρες που προτιμούν ακόμη και μέσα στην πόλη να κυκλοφορούν με σανδάλια ή παντόφλες. Όμως το λεγόμενο «δίχαλο», το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας, δεν είναι τελικά το αποδεκτό υπόδημα για τον άντρα στην πόλη.

Αν και αρκετοί άντρες δεν το προτιμούν για λόγους αισθητικής, ο βασικός λόγος που δεν θα έπρεπε να το προτιμούν, είναι η υγιεινή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alejandro Scan (@scanalejandro) στις

Οπως εξηγεί ο Ντέιβιντ Χαρστ, καθηγητής στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου Columbia, τα πόδια των αντρών είναι όσο βρώμικα είναι το σημείο όπου περπατούν.

«Οι δρόμοι της πόλης έχουν σαφώς περισσότερη βρωμιά από μια πισίνα ή μία παραλία», επισημαίνει, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να μεταφέρονται στα πόδια των αντρών, τα οποία είναι απελευθερωμένα από τα παπούτσια.

Για όποιον μάλιστα φέρει αμέσως το επιχείρημα των γυναικών που φορούν σανδάλια, ο 54χρονος έχει την απάντηση.

Οι γυναίκες περιποιούνται τα νύχια των ποδιών τους κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν κάνουν οι άνδρες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Marché (@lemarche.vh) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dameriino (@dameriino) στις

Αυτή η σχεδόν εβδομαδιαία καθαριότητα, επιτρέπει στις γυναίκες να κυκλοφορούν ακόμη και στις μεγάλες πόλεις με σανδάλια τους καλοκαιρινούς μήνες εν αντιθέσει με τους άντρες που καλό θα ήταν να τα αποφεύγουν, όχι μόνο από αισθητικής άποψης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σανδάλια άντρες καλοκαίρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ