Ο Economist δεν στηρίζει ούτε Μέι, ούτε Κόρμπιν -Και εξηγεί γιατί [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Economist δεν στηρίζει ούτε Μέι, ούτε Κόρμπιν -Και εξηγεί γιατί [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αμέριστη στήριξή του στο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών στις επικείμενες εκλογές της 8ης Ιουνίου αποφάσισε το έγκυρο βρετανικό περιοδικό The Economist.

Με ένα ξεχωριστό σκίτσο αλλά και σκληρά λόγια για τους δύο μεγάλους αντιπάλους, Μέι και Κόρμπιν, το έγκυρο περιοδικό αναλύει το πολιτικό γίγνεσθαι λίγο πριν τις πρώτες εκλογές μετά το Brexit.

Mε το κύριο άρθρο του να τιτλοφορείται «Βρετανικές εκλογές: Η μεσαία τάξη έλυσε τους ζυγούς με τους Βρετανούς πολιτικούς» το περιοδικό παραθέτει ένα σαφές μήνυμα προς Εργατικούς και Συντηρητικούς: Οι ηγέτες και από τα δύο κόμματα έχουν απομακρυνθεί από το όραμα δεκαετιών για μία ανοιχτή και φιλελεύθερη χώρα, αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του.

Επισημαίνει δε ότι «Φέτος, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν έχουν καμία εξέλιξη. Ωστόσο η στήριξη σε αυτούς με την ψήφο μας θα μπορούσε να διαμορφώσει ένα νέο, ριζοσπαστικό κέντρο για την Βρετανία».

Το περιοδικό εκτιμά πως οι Τόρις και οι Εργατικοί «γύρισαν την πλάτη» στον φιλελευθερισμό, κάτι που τους βρίσκει κάθετα αντίθετους ενώ από την άλλη πλευρά η Μει επιμένει σε ένα σκληρό Brexit.

«Η κα Μέι προετοιμάζει την έξοδο από την ενιαία αγορά και ακόμη χειρότερα προβλέπει να μειώσει κατά περίπου δύο τρίτα το ισοζύγιο καθαρής μετανάστευσης (...) Σπρώχνει τον αντιφιλελευθερισμό μέχρι του σημείου να εκφράσει τη δυσπιστία της έναντι 'των πολιτών του πουθενά'», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist.

Αιτιολογώντας δε την επιλογή της στήριξης στους Φιλελεύθερους, εταίρους του συντηρητικού Ντέιβιντ Κάμερον, τον οποίο και είχε στηρίξει το περιοδικό στο παρελθόν, τονίζει ότι δε έχουν καμιά πιθανότητα επιτυχίας στις εκλογές αυτές.

Ωστόσο, «Ο ελάσσων εταίρος του συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον από το 2010 έως το 2015, θα μπορέσει να διαδραματίσει έναν ρόλο αν «η δίνη που προκλήθηκε από το Brexit» παρασύρει τα δύο μεγάλα κόμματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πιο εριστικός είναι ο Economist απέναντι στο πρόσωπο του αντιπάλου της Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν τον οποίο και χαρακτηρίζει ως τον πιο επικίνδυνο. «Παριστάνει τον ριζοσπάστη ενώ είναι ο πιο συντηρητικός -και ο πιο επικίνδυνος- απ' όλους. Ο Κόρμπιν περνά τη ζωή του προσποιούμενος ότι υπερασπίζεται τους καταπιεσμένους και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους καταπιεστές», όπως «ο Φιντέλ Κάστρο και ο Ούγκο Τσάβες», σύμφωνα με το περιοδικό.

This year, the Lib Dems are going nowhere. But a vote for them could help foster a new, radical centre in Britain https://t.co/HgDJeBgJxe

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Economist Μέι Κόρμπιν βρετανικες εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ