Καρατζαφέρης: «Δεν βάζω υπογραφή ευτελισμού στο νέο μνημόνιο» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Δεν βάζω υπογραφή ευτελισμού στο νέο μνημόνιο»

Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφασή του να μην υπογράψει σε έγγραφες δεσμεύσεις εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, από του βήματος της Βουλής.
Δεν θα βάλω υπογραφή ευτελισμού, επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησής του στην «ώρα του πρωθυπουργού» που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο.

«Αρκεί ο λόγος της τιμής μας» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος την προηγούμενη φορά είχε προσυπογράψει τις σχετικές επιστολές προς του δανειστές. Να υπογράψει μόνον ο πρωθυπουργός και αυτό φτάνει.

«Να υποχωρήσουμε σε όλα αφού θέλουν να μας τιμωρήσουν, αλλά όχι στην εθνική μας υπερηφάνεια» κατέληξε.

Θα ζητήσει ανασχηματισμό και μετάθεση εκλογών

Παραλληλα, σε σημερινές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέφερε το θέμα της μετάθεσης των εκλογών αλλά και τον ανασχηματισμό λέγοντας ότι θα το θέσει στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, ενώ είπε ότι θα θίξει και την έλλειψη «ομογενοποίησης» στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων. «Θα επαναφέρω, γιατί νομιμοποιούμαι να το κάνω, το θέμα της ασφαλούς ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, και το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την εξουσία στην Αριστερά:

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την εξουσία στην αριστερά, ως απόρροια των σοβαρών πρωτοβουλιών που πρέπει να λάβουμε για να σωθεί η χώρα», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «όσο πιο σοβαρά είναι τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, τόσο πιο πίσω πρέπει να πάνε οι εκλογές. Εκτός κι αν πάμε τώρα σε εκλογές, πράγμα που σημαίνει καταστροφή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ