Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στο Καράκας όταν οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν με δακρυγόνα και υδραντλίες προκειμένου να σταματήσουν την πορεία των αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, που κλυδωνίζεται από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.

Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

«Η καταστολή απ’ τις δυνάμεις ασφαλείας προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Μας τραυμάτισαν με κάνιστρα δακρυγόνων, σφαίρες από καουτσούκ ακόμη και πραγματικά πυρά», είπε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μιγκουέλ Πιζάρα.

Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Από τις αρχές Απριλίου οι συγκρούσεις είναι σχεδόν καθημερινές στο Καράκας κι άλλες μεγαλουπόλεις της Βενεζουέλας μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών που ζητούν μετ’ επιτάσεως την παραίτηση του αριστεριστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την προσφυγή στις κάλπες. Πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τις ζωές τους.

Η συντηρητική δεξιά αντιπολίτευση προσπαθεί εδώ και μήνες να πετύχει την αποπομπή του Μαδούρο, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, που έχει φέρει σε απόγνωση τον πληθυσμό.

Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα δεν καρποφόρησε αφού δεν κατάφεραν να εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν.

«Διαπιιστώνουμε ότι υπάρχει ρήξη της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα », είπε ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας, Λουίς Βιντεγκαράι.

Από την άλλη οι σύμμαχοι του Καράκας εμπόδισαν το κοινό ανακοινωθέν με τον υπ Εξ της Βολιβίας Φερνάντο Χουανακούνι να υποστηρίζει: «ορισμένες χώρες θέλησαν να υιοθετήσουν ένα ψήφισμα που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και στηρίζει την έξωθεν παρέμβαση. Αυτό δεν πέτυχε».

Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 6

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα έχουν κλείσει ερμητικά το παράθυρο του διαλόγου, όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες συμβιβασμού απέβησαν άκαρπες.

Λόγω των χαμηλών τιμών του μαύρου χρυσού και της πολυετούς κακοδιαχείρισης τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας έχουν στραγγίξει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισάγει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ο πληθωρισμός καλπάζει σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις στο 800%!

Οι ταραχές επιτείνουν την οικονομική κρίση. Μέσα σε λίγες ώρες χθες το εθνικό νόμισμα έχασε τα δύο τρίτα της αξίας του έναντι του δολαρίου. Στη μαύρη αγορά ένα δολάριο ανταλλάσσεται με 6.000 μπολιβάρ...

Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 7
Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ