Με Κέιτ Μπλάνσετ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών: Υποδύεται 13 ρόλους σε μανιφέστο-κολάζ [βίντεο] - iefimerida.gr

Με Κέιτ Μπλάνσετ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών: Υποδύεται 13 ρόλους σε μανιφέστο-κολάζ [βίντεο]

φωτογραφίες: greekfestival.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά σήμερα απο την Πειραιώς 260 το επίσημο πρόγρααμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ για το φετινό καλοκαίρι.

Πρεμιέρα, με τον Γερμανό εικαστικό και κινηματογραφιστή Γιούλιαν Ρόζεφελντ, που αποτίνει φόρο τιμής στα καλλιτεχνικά μανιφέστα του 20ού αιώνα με μια κινηματογραφική εγκατάσταση που προβάλλεται σε δεκατρείς γιγαντοοθόνες.

Οι θέσεις ρευμάτων όπως ο Φουτουρισμός, το Νταντά, η Ποπ Αρτ, το Fluxus, αλλά και το Δόγμα 95 του Λαρς φον Τρίερ, όπως και οι Χρυσοί Κανόνες της Κινηματογράφησης του Τζιμ Τζάρμους επανερμηνεύονται με τη μορφή μονολόγων από την Κέιτ Μπλάνσετ.

Με Κέιτ Μπλάνσετ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών: Υποδύεται 13 ρόλους σε μανιφέστο-κολάζ [βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Με Κέιτ Μπλάνσετ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών: Υποδύεται 13 ρόλους σε μανιφέστο-κολάζ [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει το μανιφέστο-κολάζ υποδυόμενη δεκατρείς διαφορετικούς ρόλους, μεταξύ αυτών μια χορογράφο, μια δασκάλα, μια εργάτρια, μια χρηματίστρια και έναν άστεγο.

Με Κέιτ Μπλάνσετ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών: Υποδύεται 13 ρόλους σε μανιφέστο-κολάζ [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Η ταινία αποκαλύπτει τόσο την επιτελεστική διάσταση όσο και την πολιτική σημασία των συγκεκριμένων διακηρύξεων, ενώ συγχρόνως θέτει υπό συζήτηση τον ρόλο των καλλιτεχνών σήμερα.

Με Κέιτ Μπλάνσετ η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών: Υποδύεται 13 ρόλους σε μανιφέστο-κολάζ [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Έργα του Ρόζεφελντ περιλαμβάνονται στις συλλογές των σημαντικότερων μουσείων του κόσμου.

Σήμερα ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2017 στην Πειραιώς 260, που υποδέχεται το κοινό με τέσσερις παραστάσεις:

  • Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, 1 -4 Ιουνίου, στον Χώρο Δ. Μία παράσταση που ξεχώρισε από το περσινό πρόγραμμα.
  • Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι, από τους Forced Entertainment, 1 – 9 Ιουνίου, στον χώρο Β. Η θρυλική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, σε ένα ξεχωριστό πρότζεκτ πάνω τα άπαντα του Σαίξπηρ.
  • Ύμνος στην αγάπη, από την Πολωνή Μάρτα Γκουρνίτσκα, 1 & 2 Ιουνίου, στον χώρο Η. Η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτης καταθέτει τη ματιά της πάνω στην έννοια της συλλογικότητας.
  • A hand’s turn, σε χορογραφία και ερμηνεία Λενιώς Κακλέα, που είναι φέτος DNA panorama artist. Tο πρώτο τριήμερο παραστάσεων είναι στις 1-4/6 και οι παραστάσεις ξεκινάνε από τις 19:00, ανά μισή ώρα.

Στον Χώρο Α παρουσιάζεται και η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, «Μια άλλη ζωή: ανθρώπινες ροές, άγνωστες Οδύσσειες».

Φεστιβάλ Αθηνών: Πειραιώς 260

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ