Οι άγνωστες γκάφες και οι παραξενιές του Τραμπ στο πρώτο του ταξίδι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι άγνωστες γκάφες και οι παραξενιές του Τραμπ στο πρώτο του ταξίδι [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Evan Vucci/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περιοδεία του Τραμπ στο παρθενικό του ταξίδι ως Αμερικανός Πρόεδρος σε Σαουδική Αραβία και Ευρώπη, είχε τα πάντα: Διαδηλώσεις, αμηχανία. αλλά πάνω από όλα έναν αλλαζονικό ηγέτη, που έκανε τα πάντα για να προβληθεί ακόμη περισσότερο.

«Φωνακλάς και κακοντυμένος, που εξαναγκάζει τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να προβληθεί. Πατάει πάνω σε άλλους χωρίς να τον ενδιαφέρει» αναφέρει ο Independent. Χαρακτηριστική στιγμή, εξάλλου ήταν το σπρώξιμο στον Μαυροβούνιο πρωθυπουργό για να ηγηθεί των ηγετών. Στον αντίποδα, η επιμονή της Μελάνια να μην του κρατά το χέρι – εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πολλά και έκανε ακόμα περισσότερα. Ο Indepentent σταχυολογεί:

Κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, όπου τον τίμησαν δεόντως με γεύματα και καλωσορίσματα, οι επίσημες αρχές της χώρας είχαν ετοιμάσει ένα γεύμα με παραδοσιακά προϊόντα, αντιπροσωπευτικά του τόπου τους ως ένδειξη καλής φιλοξενίας. Ομως ο Τραμπ είχε παραγγείλει να του ετοιμάσουν...μπριζόλα με κέτσαπ στην άκρη του πιάτου. Ως ανταπόδοση προφανώς, ο Τραμπ ούτε που αναφέρθηκε στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Υεμένη.

Στα highlights της επίσκεψης, ήταν και η τελευταία βόλτα στην Ταορμίνα της Σικελίας. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες αποδέχτηκαν την πρόταση του οικοδεσπότη να κάνουν έναν περίπατο στην πόλη της Σικελίας στο περιθώριο της Συνόδου των G7, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να μην περπατήσει μαζί τους παρά να πάει με αυτοκινητάκι του γκολφ στο σημείο της συνάντησης. Σημειωτέον, ότι η απόσταση ήταν μόλις 640,08 μέτρα.

Οι ηγέτες των G7 στη συνέχεια, περίμεναν με τη σειρά τους μια ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Τραμπ.

«Εξαναγκάζει τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να προβληθεί» όπως επεσημάνθηκε από πολλούς.

Leaders of England, Italy, France, Germany, Japan & Canada walking in Taormina. Trump in a golf cart pic.twitter.com/jJ9B2wIQIE

Trump gets confused in Taormina, Sicily and apparently thinks he's at Mar-A-Lago — Trump "strolling" via golf cart pic.twitter.com/AY2diw3h1Y

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ γκάφες Σικελία G7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ