Η Renault θεωρεί πως το 2025 ηλεκτρικά και συμβατικά μοντέλα θα κοστίζουν το ίδιο

Μπορεί η τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία να είναι η σταδιακή στροφή προς την ηλεκτροκίνηση όμως για τη μετάβαση προς αυτήν πρέπει να λυθούν ακόμα πολλά θέματα.

Με κυριότερα την τεχνολογία των μπαταριών, τόσο σε ότι αφορά τη διάρκεια της φόρτισής τους όσο και την αυτονομία που εξασφαλίζουν, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό κόστος των ηλεκτρικών μοντέλων. Το οποίο ωθεί πολλές κυβερνήσεις στο να δίνουν επιδοτήσεις προκειμένου αυτά να γίνουν πιο ελκυστικά οικονομικά.

Η γαλλική Renault είναι από τις πρωτοπόρες αυτοκινητοβιομηχανίες στο συγκεκριμένο τομέα και ο Gilles Normand, υπεύθυνος του τομέα ηλεκτροκίνησής της, δήλωσε στο βρετανικό Autocar πως σε μερικά χρόνια το συνολικό κόστος των ηλεκτρικών μοντέλων, δηλαδή το σύνολο της αγοράς και την χρήσης, θα είναι αντίστοιχο με αυτό των συμβατικών.

Σήμερα και για κατοχή 30.000 μιλίων το κόστος για ένα ηλεκτρικό Renault Zoe κυμαίνεται από 0,42 έως και 0,62 ευρώ το χιλιόμετρο, όταν τα αντίστοιχα νούμερα για ένα Clio είναι από 0,28 έως 0,40 ευρώ το χιλιόμετρο. Όπως άλλωστε είπε, μεταξύ άλλων ο Normand «έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των μπαταριών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ