Τέταρτη η Ελλάδα στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - iefimerida.gr

Τέταρτη η Ελλάδα στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ανθρώπινα δικαιώματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια θλιβερή διάκριση κατέχει η χώρα μας καθώς συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που καταδικάστηκαν μέσα στο 2011 για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτό, τουλάχιστον, προέκυψε από τον πίνακα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που παρουσίασε, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σερ Νίκολας Μπράτζα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του Δικαστηρίου. Μαζί με την Ελλάδα τη θλιβερή πρωτιά μοιράζονται η Τουρκία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να αναλάβουν την κοινή ευθύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ' όλη την Γηραιά ήπειρο, υπογραμμίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση» ενώ τόνισε πως η
«η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πολυτέλεια»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ