Παναμάς: Πέθανε ο πρώτην δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα - iefimerida.gr

Παναμάς: Πέθανε ο πρώτην δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα πέθανε σε ηλικία 83 ετών σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

Στις 7 Μαρτίου είχε εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο για δεύτερη φορά μετά από επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου στον εγκέφαλό του καθώς παρουσίασε μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Νοριέγκα έμεινε στην εξουσία από το 1983 έως το 1989, και διετέλεσε κατάσκοπος της (CIA) αλλά η βαρβαρότητα του καθεστώτος του και το εμπόριο ναρκωτικών προκάλεσαν την εισβολή των Αμερικανών το 1989.

Ως στρατιωτικός ηγέτης του Παναμά, ο Νοριέγκα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων σ’ ολόκληρο τον πλανήτη όταν κατέρρευσαν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ, και η Ουάσιγκτον έστειλε 28.000 στρατιώτες περίπου για να καταλάβουν την πόλη του Παναμά και να τον συλλάβουν μετά από κυνήγι από σπίτι σε σπίτι.

Ο Νοριέγκα είχε καταδικαστεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1992 και εξέτισε ποινή φυλάκισης στον Παναμά για δολοφονία, διαφθορά και υπεξαίρεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναμάς Μανουέλ Νοριέγκα CIA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ