Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη - iefimerida.gr

Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

σεισμός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ούτε ένα εικοσιτετράωρο από την τελευταία σεισμική δόνηση ανάμεσα στην Σαντορίνη και την Κρήτη και σήμερα τα ξημερώματα ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι στην ίδια περιοχή και σε μικρότερο εστιακό βάθος.

Συγκεκριμένα, ένας νέος ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3.33 τα ξημερώματα και πάλι μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης και αναστάτωσε τους κατοίκους του Ηρακλείου, αφού έγινε αισθητός σ ολόκληρο το νησί.

Η δόνηση προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο απ΄ όπου χθες, στις 06.24 το πρωί, σημειώθηκε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ισχυρή και προερχόταν από απόσταση 247 χιλιομέτρων Νότια-Νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα στο θαλάσσιο χώρο Νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Από την σεισμική δόνηση μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ